Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mamutul PNL-PDL: mizele unei conduceri cu peste 100 de vicepreședinți

iohannis blaga-
Peste 100 de vicepreședinți va avea Biroul Permanent Național al noului PNL.  Noul PNL va prelua structurile de conducere ale PDL. În BPN-ul PDL sunt 59 de membri, dintre care 5 vicepreședinți. Ei bine, aceasta a fost, de fapt, marea miză în PNL. PNL are 31 de vicepreședinți, dintre care 21 sunt ai Cooperativei. Așadar, mai rămân 18 oameni care râvnesc la un loc în conducerea viitorului PNL. Aici s-au făcut jocurile, iar Cooperativa a promis locurile celor care îl votează pe Iohannis, în dauna lui Crin Antonescu.

Deși funcția de prim-vicepreședinte a PNL a fost desființată la Congresul din iunie, liberalii nu vor fi mai prejos în comparație cu colegii lor de la PDL, care au șase funcții de prim-vicepreședinți, ocupate de Cătălin Predoiu, Anca Boagiu, Andreea Paul, Liviu Negoiță, Dorin Florea, Andrei Chiliman și, mai nou, Mihai Răzvan Ungureanu.

Astfel, șase dintre liberali vor ocupa și ei această funcție în viitorul partid. Este vorba de cei cinci vicepreședinți PNL cu cele mai multe voturi obținute la Congres, și anume: Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Dan Motreanu, Marin Almăjanu, Alina Gorghiu și președintele de organizație PNL cu cel mai bun scor obținut la europarlamentare, liderul PNL Călărași, Răducu Filipescu. În total, așadar, noua structură va avea 12 primvicepreședinți, situa ție care oarecum golește de importanță această funcție dar care mulțu mește orgoliile de o parte și de alta, informează EvZ.

La aceștia se adaugă și foștii președinți ai celor două partide, cei care mai sunt în PNL și PDL acum. Teoretic, asta ar duce la prezența în structurile de conducere a încă cinci persoane: foștii președinți liberali Radu Câmpeanu, Mircea Ionescu Quintus și Theodor Stolojan și foștii președinți ai PD Petre Roman și Emil Boc. Dacă prevederea din statutul viitorului partid se va aplica, Stolojan și Roman se vor afla într-o situație paradoxală. Petre Roman, care a fost șef al PD până în 2001, va ajunge în forul de conducere pentru că e acum membru PNL, iar Theodor Stolojan, care a condus PNL între 2002 și 2006, este în situația inversă, ca membru PDL.  

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.