Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mâna dreaptă a lui Tăriceanu în vizorul DNA. 'Putea rezolva problemele dificile'/ REFERAT DNA

După Cristian David, fost ministru de Interne intrat pe mâna DNA-ului, un alt om de bază al lui Tăriceanu e în vizor. Este vorba de Daniel Chițoiu, fost vicepremier și ministru al Finanțelor Publice a cărui nume apare cu generozitate în referatul unui primar din Giurgiu .

Este vorba de primarul din Comuna Izvoarele, județul Giurgiu - STANCIU ALIN BĂNICĂ - acuzat de procurorii DNA de fapte grave de corupție. El este trimis acum în judecată în stare de arest, iar cauza va fi judecată de Tribunalul Giurgiu.

Din referatul de trimitere în judecată reiese cu generozitate faptul că el se lăuda și a dat și dovada potrivit procurorilor DNA că "prietenul" său Daniel Chițoiu, la acea dată vicepremier și ministru al Finanțelor Publice poate rezolva treburi. Procurorii chiar insistă a cita numele actualului secretar general al Partidului Național al Mediului (cunoscut și ca PLR) de mai multe ori pentru a arăta ca activitatea infracțională a primarului era una intensă și nu fără rezultate.

CITESTE REFERATUL DE TRIMITERE IN JUDECATĂ

Trebuie menționat că Daniel Chițoiu a scăpat de un dosar de corupție pe moment doar pentru că Camera Deputaților prin PSD nu a încuviințat urmărirea sa penală în Dosarul ASF. În schimb soția sa este acuzată și cercetată, la fel ca și Dan Radu Rușanu, în prezent sub control judiciar - "unchiul" său politic.

Cauza e la un pas să fie însă deschisă după ce un important membru al CSM i-a cerut președintelui ales al României, Klaus Iohannis, să solicite Parlamentului reanalizarea tuturor dosarelor unde nu a fost încuviințată urmărirea penală... printre care și cel al lui Daniel Chițoiu în Dosarul ASF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.