Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie cere înăsprirea normelor sistemului de imigrație în UE

imigranti

Sistemul de imigraţie al Europei este încălcat, a scris duminică, în The Sunday Times, ministrul de interne britanic Theresa May, acuzând faptul că sistemul fără frontiere a exacerbat criza imigraţiei şi cerând norme mai dure în cadrul Uniunii Europene în ceea ce priveşte libera circulaţie, informează Reuters.

May a apreciat că spaţiul Schengen, care a eliminat controalele sistematice la frontiere în aproape întreaga Europă, a alimentat criza imigranţilor. "Evenimentele din această vară au arătat că cele mai tragice consecinţe ale unui sistem de imigraţie european nerespectat au fost suportate de cei care riscau să fie exploataţi. După cum ţările din Europa îşi dau tot mai bine seama, aceste tragedii au fost exacerbate de sistemul european fără frontiere", a scris May.

Ministrul britanic a explicat că, atunci când a fost conceput sistemul, "libera circulaţie însemna libertatea de a te deplasa acolo unde ţi se oferise un loc de muncă, nu libertatea de a traversa graniţele în căutare de lucru sau pentru a beneficia de ajutoare sociale". "Trebuie să luăm câteva decizii importante (...) şi să revenim la principiul iniţial", a adăugat May, a cărei ţară, deşi membră a UE, nu este membră a spaţiului Schengen, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.