Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie lansează o campanie pentru menținerea în UE

marea britanie

O campanie pentru mentinerea Marii Britanii în Uniunea Europeana este lansata luni, în perspectiva referendumului pe care premierul David Cameron a promis sa-l organizeze pâna la sfârsitul lui 2017, transmite AFP.

Intitulata 'Britain Stronger in Europe' ('O Mare Britanie mai puternica în Europa'), aceasta campanie interpartizana va fi condusa de omul de afaceri Stuart Rose, pair conservator care este membru al camerei superioare a Parlamentului si fost presedinte al Marks and Spencer.

'Cred ca suntem mai puternici, mai bogati si mai în securitate în Europa decât daca am fi singuri', se arata în discursul pe care Rose urmeaza a-l sustine luni, în ziua lansarii campaniei, conform unor fragmente facute publice în avans.

'A afirma ca pentru Marea Britanie calea patriotica este de a bate în retragere, de a da înapoi si de a privi spre interior înseamna a nu întelege ce suntem ca natiune', considera Rose.

'Nu voi permite nimanui sa-mi spuna ca sunt mai putin englez deoarece cred într-o Marea Britanie cât mai puternica posibil pentru economia, pentru securitatea si pentru societatea noastra', se mai arata în discursul sau.

Premierul conservator David Cameron a promis organizarea pâna la sfârsitul lui 2017 a unui referendum privind chestiunea apartenentei Marii Britanii la UE. El se afla sub presiunea partidului UKIP, anti-UE, si a aripii eurosceptice a propriului Partid Conservator.

Cameron s-a angajat sa renegocieze cu UE conditiile apartenentei Marii Britanii la blocul comunitar. El vrea ca Londra sa beneficieze de puteri întarite si de capacitatea de a respinge orice masura care ar merge în directia unei mai mari integrari europene. În campania condusa de Rose se implica si trei fosti prim-ministri si fostul ministru laburist Peter Mandelson.

Lansarea campaniei survine dupa aparitia altor doua initiative care sustin, în schimb, iesirea Marii Britanii din UE. 'Vote Leave', care cuprinde membri ai Partidului Conservator si ai Partidului Laburist, principala formatiune de opozitie, a fost initiata saptamâna trecuta. 'Leave.UE', condusa de UKIP, a demarat în septembrie.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.