Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mascatii iau cu asalt pietele din Bucuresti si 3 judete. Prejudiciul estimat la 2 milioane de euro

mascati_perchezitii_95629700

Poliţiştii au confiscat joi aproape trei tone de fructe şi legume, fiind instituite sechestre asiguratorii pentru acoperirea sumei de peste 3,8 milioane lei, în urma controalelor şi percheziţiilor desfăşurate pe raza a trei judeţe şi a municipiului Bucureşti, la persoane bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

Totodată, au fost puse în executare 13 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul comerţului cu legume şi fructe. Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este de aproximativ 2 milioane de euro. La activităţi au participat şi inspectori ITM, precizează IGPR într-un comunicat.

În urma a zece percheziţii şi a controalelor efectuate la 38 de societăţi din municipiul Bucureşti şi din judeţele Giurgiu, Constanţa şi Ilfov, au fost aplicate 22 de amenzi contravenţionale, în valoare de 173.000 de lei. Totodată, poliţiştii au constatat 27 de infracţiuni, dintre care 12 de evaziune fiscală, una la Legea nr. 31/ 1990 privind societăţile comerciale şi 14 la Legea spălării banilor.

Au fost confiscate 1.785 kilograme de fructe (mandarine şi portocale) şi 1.200 kilograme de legume (cartofi, varză, ceapă), fiind instituit sechestru asigurator până la concurenţa sumei de 3.859.319 de lei, precizează IGPR.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au verificat în trafic 50 de autoturisme.

Acţiunea a fost coordonată de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţie Române.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.