Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Merkel vrea un acord bun atât pentru Marea Britanie, cât şi pentru UE

captura TV
klaus merkel

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni că doreşte 'un acord bun' atât pentru Marea Britanie, cât şi pentru Uniunea Europeană în urma negocierilor care au început oficial, luni, la Bruxelles, cu privire la ieşirea acestei ţări din blocul comunitar, transmite Reuters. ''Din punctul meu de vedere, este vorba, înainte de toate, despre UE27 continuând împreună şi ascultând cu atenţie dorinţele şi aşteptările Marii Britanii'', a afirmat cancelarul Merkel, în conferinţa de presă comună cu preşedintele României, Klaus Iohannis.

''Este vorba, de asemenea, de a ne reprezenta interesele proprii şi de a progresa spre un acord bun. Dar este încă prea devreme pentru a specula cu privire la detalii. Doresc să ajungem la un acord bun, iar acesta ar trebui să fie în interesul ambelor părţi'', a adăugat şefa guvernului german. Luni, la Bruxelles, negociatorul-şef al blocului comunitar, Michel Barnier, şi ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, au lansat oficial negocierile pentru o 'retragere ordonată' a Marii Britanii din Uniunea Europeană, conform Agerpres.

Prima întâlnire urmează să fie dedicată 'identificării priorităţilor' şi stabilirii calendarului de negocieri, a precizat Barnier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.