Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mesaj pe coperta publicaţiei Charlie Hebdo, după atentatele din Spania: Islamul, religie a păcii... veşnice

lastampa.it
charlie hebdo

Săptămânalul satiric francez Charlie Hebdo a devenit miercuri ţinta criticilor după ce a publicat un desen în care apar două persoane întinse pe jos, într-o baltă de sânge, călcate de o maşină, publicaţia dorind să marcheze în acest fel atentatele din Spania de săptămâna trecută, cu mesajul: 'Islamul, religie a păcii... veşnice', relatează EFE. Totodată, revista îşi promovează conţinutul paginilor interioare cu textul 'Barcelona: turism sau islamism. De ce trebuie să alegem?', conform Agerpres.

Unul dintre criticii care consideră că desenul şi mesajul îi asociază pe musulmani cu terorismul este Stéphane Le Foll, fost ministru socialist şi ex-purtător de cuvânt al fostului preşedinte Francois Hollande, care, întrebat fiind într-un interviu radiotelevizat de către posturile RMC şi BFMTV ce părere are despre desenul semnat de Juin s-a declarat contrariat. 'Amestecurile de acest gen sunt foarte periculoase. A spune că islamul este o religie a păcii, lăsând să se înţeleagă că, de fapt, este o religie a morţii este extrem de periculos', a spus Le Foll.

Mult mai dure au fost unele dintre reacţiile care puteau fi citite pe reţelele sociale, unde publicaţia Charlie Hebdo a fost acuzată de 'islamofobie' şi 'rasism'. Charlie Hebdo îşi atrage frecvent critici pentru umorul său acid, revista publicând mai multe caricaturi şi texte despre islam şi terorism. EFE aminteşte că, la 7 ianuarie 2015, sediul redacţiei a fost ţinta unui atentat jihadist soldat cu 12 morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.