Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Milionar român, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare

catuse

Omul de afaceri Cornel Penescu, fost finanţator al clubului de fotbal FC Argeş, va executa o pedeapsă de cinci ani de închisoare, magistraţii de la Tribunalul Prahova admiţând, marţi, cererea sa privind contopirea pedepselor definitive pe care acesta le are în şapte dosare penale. 

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis cererea de contopire formulată de condamnatul Cornel Penescu, aflat în prezent în Penitenciarul Ploieşti, cu privire la pedepsele definitive primite în şapte dosare. 

Penescu a primit pedepse între doi şi cinci ani de închisoare cu executare în patru dosare, între care cel al fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, dosarul 'Mită pentru arbitri' şi dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Argeş, Constantin Nicolescu, a fost condamnat pentru fraudă cu fonduri europene. 

În alte trei dosare, fostul finanţator al FC Argeş a primit o pedeapsă de doi ani şi şase luni cu suspendare şi alte două de câte trei ani, tot cu suspendare. 

Tribunalul Prahova a constatat că faptele pentru care a fost condamnat definitiv Penescu în cele şapte dosare sunt concurente, a dispus anularea suspendării executării sub supraveghere a celor trei pedepse şi a descontopit două dintre cele şapte. 

Ulterior, prin contopire, magistraţii au stabilit că Penescu va executa pedeapsa principală cea mai grea, aceea de cinci ani de închisoare, la care se adaugă pedeapsa complementară cea mai grea, aceea a interzicerii, pe o durată de 10 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor de a alege şi a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi de a avea orice funcţie de conducere, decizie sau control într-o societate comercială. 

Decizia magistraţilor nu este definitivă, putând fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.