Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Apărării a avut o întrevedere cu conducerea NCIA

Mihnea Motoc

Ministrul Apărării, Mircea Motoc, a avut joi o întrevedere cu managerul general al Agenţiei NATO pentru Comunicaţii şi Informatică, Koen Gijsbers, discuţiile centrându-se pe stadiul implementării proiectelor în derulare în cadrul forţelor armate române, cu sprijinul NCIA. Potrivit unui comunicat remis Agerpres, cei doi oficiali au discutat şi despre perspectivele de dezvoltare a cooperării în domeniile de competenţă ale Agenţiei.

"Au fost consemnate rezultatele foarte bune înregistrate în realizarea Sistemului de Comunicaţii şi Informatică (CIS) la Unitatea de Integrare a Forţelor NATO (NFIU), respectiv a componenţei CIS static la Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est (MND SE), o premieră la nivelul Alianţei. S-a trecut în revistă stadiul proiectelor de dezvoltare a capacităţilor de comandă - control pentru forţele armate române realizate sub coordonarea Agenţiei, din fonduri comune, prin Programul de investiţii în securitate/ NSIP", se arată în comunicatul MApN. În cadrul întrevederii ministrului Mircea Motoc cu managerul general al Agenţiei NATO pentru Comunicaţii şi Informatică s-a convenit şi intensificarea colaborării prin activităţi concrete, "destinate implementării iniţiativelor subsumate realizării prezenţei înaintate adaptate a NATO pe teritoriul naţional şi în zona Mării Negre, iniţiate şi coordonate de România".

"Ministrul Mihnea Motoc a salutat eforturile conducerii NCIA în direcţia dezvoltării unor relaţii de colaborare directă între Agenţie şi companiile de profil din industria de apărare din România, întreprinderi partenere ale MApN, pentru implementarea proiectelor în derulare sau iniţierea unor proiecte viitoare", se precizează în comunicatul de presă. Sursa citată menţionează şi faptul că, tot joi, delegaţia NCIA a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţii operatorilor economici din industria naţională de apărare, având drept scop " facilitarea implicării firmelor româneşti în proiectele Agenţiei". În prezent, NCIA este angajată în România în implementarea mai multor proiecte NATO finanţate din fonduri comune, prin Programul NSIP, pe teritoriul naţional şi la Marea Neagră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.