Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Transporturilor trimite Corpul de control la CFR Marfă, CFR Călători şi CFR SA

ioan rus

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a cerut Corpului de control sa verifice legalitatea contractelor de achizitii la CFR Marfa, CFR Calatori si CFR SA privind serviciile de mentenanta si reparatii a materialului rulant, ca urmare a unui dosar de infractiuni de coruptie instrumentat de DNA.

"Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a dispus Corpului de control efectuarea unui control tematic la Societatea Naţionala de Transport Feroviar de Marfa CFR Marfa SA, la Societatea Naţionala de Transport Feroviar de Calatori CFR Calatori SA, cât şi la Compania Naţionala de Cai Ferate CFR SA. Controlul vizeaza respectarea legalitaţii privind încheierea şi derularea contractelor de achiziţie a serviciilor de mentenanţa şi reparaţii a materialului rulant, încheiate de cele trei companii feroviare din 2012 pâna în prezent", se arata într-un comunicat al Ministerului Transporturilor, citat de Mediafax.
Procutorii DNA au efectuat marti mai multe perchezitii la companiile feroviare.
Cele sapte persoane retinute în dosarul de coruptie în care au avut loc mai multe perchezitii, inclusiv la CFR Calatori si CFR Marfa, au primit, în noaptea de miercuri spre joi, mandate de arest la domiciliu, pe o perioada de 30 de zile.
Purtatorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, Simona Trestianu, a declarat, joi,  ca instanţa a dispus arestarea la domiciliu pe 30 de zile a celor şapte persoane pentru care procurorii anticorupţie au cerut arestul preventiv, masura fiind luata în noaptea de miercuri spre joi, dupa mai multe ore de audieri.
Trestianu a spus ca persoanele arestate preventiv sunt omul de afaceri Calin Mitica, fostul director din CFR Calatori Teodor Gavriş, directorul CNCF CFR SA - Sucursala Regionala de Cai Ferate Galati, Laurentiu Seceleanu, directorul general al Transferoviar Grup, Kinga Madarasan, directorul de infrastructura SC Transferoviar Grup SA, Stefan Adriian, directorul Salinei Ocna Dej, Georgel Mihut, si directorul general SC Remarul 16 Februarie SA, Dumitru Barbacuti.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.