Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mironescu: În România se înregistrează o degradare a respectului față de profesia de medic

razvan mironescu

Răzvan Mironescu, candidatul PNL la Primăria Sectorului 6 consideră că în România se înregistrează o degradare accentuată a respectului față de profesia de medic, atât din partea sistemului, cât și a unor cetățeni. Liberalul a postat un mesaj pe facebook în acest sens cu ocazia Zilei Internaționale a Medicului de Familie, spunând că măcar în Sectorul 6 va face tot posibilul să creeze condiții demne de lucru pentru medici.

“Din păcate, în România se înregistrează o degradare accentuată a respectului față de profesia de medic, atât din partea sistemului, cât și a unor cetățeni, ceea ce determină un număr foarte mare de medici foarte buni să plece peste hotare. Trebuie să luăm măsuri imediate și să oprim acest lucru. Situația este dramatică și unică în Europa, iar pentru noi vor fi urmări negative care vor fi resimțite pe termen lung. Medicii, prevenția cu ajutorul medicilor reprezintă temelia unei societăți sănătoase. Sănătatea trebuie să devină o prioritate națională.

Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Medicului de Familie, prilej cu care doresc să le urez tuturor medicilor de familie “La Mulți Ani” și să le mulțumesc în special celor care deși lucrează în condiții foarte grele, sunt mereu alături de pacienții lor! În România sunt în jur de 11 000 de medici de familie, un număr insuficient in raport cu nevoile bolnavilor.

Dragi medici, stiu că sistemul sanitar românesc vă testează rezistența și răbdarea în mod regulat și că auziți mult prea rar cuvântul "mulțumesc", dar vă asigur măcar pe cei care vă desfășurați activitatea în Sectorul 6, că voi face tot ce îmi stă în putință să vă ofer măcar condiții demne de lucru și că voi iniția mai multe campanii prin care doresc să arătăm cetățenilor rolul extrem de important pe care îl are un medic de familie în formarea și menținerea unei societăți sănătoase”,  a declarat Mironescu.

În urmă cu o lună, candidatul PNL la Primăria Sectorului 6 a făcut o solicitare către fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu în care îi atrăgea atenția că în Sectorul 6 unitățile de învățământ se confruntă cu probleme acute legate de lipsa personalului medical.

„Consider că este de la sine înțeles că toate unitățile de învățământ ar trebui să asigure minimele condiții de asistență medicală. Oricând un copil se poate simți rău și ne aflăm în situația în care, fiind la școală, nu are cine să-i acorde primul ajutor. Din păcate,  în Sectorul 6 cele 26 de școli gimnaziale și 14 licee dotate se confruntă cu probleme acute legate de lipsa personalului medical sau de programul necorespunzător  (frecvență foarte redusă a asistenței medicale ca număr de ore săptămânal asigurate). I-am solicitat astăzi ministrului Sănătății, domnul Achimaș - Cadariu să dispună de urgență măsurile organizatorice necesare în așa fel încât toate școlile și liceele indiferent de programul de învățământ și de numărul de elevi să fie asigurate  pe toată durata desfășurării programului educațional cu cel puțin un asistent medical cu normă întreagă. Totodată, l-am rugat să dispună măsurile necesare pentru a asigura cabinetele medicale și cele stomatologice cu mijloacele de prim ajutor, consumabile și medicație de urgență, spunea Mironescu în urmă cu o lună.

Solicitarea nu a primit până în prezent niciun fel de răspuns.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.