Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei a găsit explicația: de ce și-a dat Ponta OUG pentru a scăpa de doctorat

macovei_lansare

Guvernul a dat o Ordonanță de Urgență prin care se modifică Legea Educației, în așa fel încât cei care nu mai doresc un titlu de doctor să poată renunța legal la acesta. Europarlamentarul Monica Macovei susține că Victor Ponta a luat această măsură pentru a nu fi nevoit să răspundă penal pentru plagiatul din lucrarea de doctorat.

Citește și: Ponta modifică Legea Educației pentru a putea renunța la doctorat/ UPDATE

”Ponta dă o ordonanță de urgență ca să scape de răspunderea penală pentru plagiat

În urmă cu 2 ani, Universitatea București și Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare au decis că lucrarea de doctorat a lui Ponta este un plagiat.

Astăzi, Ponta a decis să renunțe la titlul de doctor. Însă nu o face pentru că așa e corect, ci pentru că e laș și pentru că în continuare nu vrea să recunoască că a furat. Așa că și-a fabricat o ordonanță de urgență astfel încât un doctor să poată renunța la titlul de doctor unilateral, fără justificare. Adică vrea să renunțe la ceva ce nu-i aparține, fără însă a răspunde în fața legii și fără a recunoaște furtul.

Conform prevederilor legale actuale, Ponta nu poate renunța la titlul de doctor fără a recunoaște plagiatul și, prin urmare, fără a răspunde penal pentru că a furat. Este singurul motiv pentru care vrea să scape de titlul de doctor, nu pentru că îi e rușine, nu pentru că regretă.

Ponta, însă, nu poate șterge dovezile plagiatului. Ele vor rămâne acolo și nicio ordonanță de urgență nu schimbă realitatea că Ponta a obținut titlul de doctor printr-o fraudă intelectuală”, susține Monica Macovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.