Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova reacţionează după ce SUA au anunţat retragerea sprijijnului acordat rebelilor din Siria

reuters
siria

Preşedintele Comisiei pentru afaceri internaţionale a camerei superioare (Consiliul Federaţiei) a parlamentului rus, Konstantin Kosacev, a salutat joi veştile ''excelente, de mult aşteptate'', că Statele Unite ale Americii (SUA) pun capăt sprijinului lor pentru rebelii din Siria răvăşită de război, relatează agenţia DPA, conform agerpres.

''Această schimbare de lucruri va crea, fără îndoială, noi oportunităţi pentru colaborarea ruso-americană în lupta împotriva terorismului în ţară'', a afirmat Kosacev pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Lovitură de graţie dată rebelilor sirieni. Americanii ÎŞI RETRAG sprijinul

The Washington Post a relatat miercuri că preşedintele american, Donald Trump, încetează un program sub acoperire al CIA de înarmare şi instruire a aşa-numiţilor rebeli sirieni moderaţi.

Trump şi preşedintele rus, Vladimir Putin, s-au întâlnit la începutul acestei luni la summitul G-20 de la Hamburg (Germania).

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a afirmat, în declaraţii transmise de către media de stat joi, că cei doi lideri nu au discutat despre sprijinul american pentru rebelii din Siria la întâlnirea lor de la Hamburg.

Rusia este principalul susţinător militar al controversatului regim al Siriei, un aliat de mult timp al Rusiei, din ţara răvăşită de un război sângeros, în care sunt implicate mai multe părţi.

Citeşte şi: Germania îşi avertizează cetăţenii care călătoresc în Turcia: 'Riscaţi să fiţi ARESTAŢI!'

SUA şi unele puteri regionale, care au acuzat regimul sirian de comiterea de crime împotriva umanităţii, inclusiv uciderea de civili, îi sprijină pe rebelii care încearcă să înlăture regimul sirian.

SUA şi Rusia, în pofida sprijinului lor pentru părţi opuse, sunt de acord asupra necesităţii de a eradica gruparea Stat Islamic, care acţionează în Siria şi pe care ONU a desemnat-o drept organizaţie teroristă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.