Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova respinge raportul OSDO, conform căruia aviaţia rusă ar fi ucis 10.000 de sirieni

Rusia a respins informaţia făcută publică vineri de organizaţia neguvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul la Londra, potrivit căreia raidurile aviaţiei ruse în Siria au ucis în ultimul an circa 10.000 de persoane, relatează DPA.

Citeşte şi: Ghiţă reacţionează dur la interviul lui Kovesi: 'Minte şi manipulează'

'Noi nu considerăm că informaţiile în legătură cu ce se întâmplă în Siria provenite de la o organizaţie cu sediul în Marea Britanie pot fi de încredere', a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Vineri, 30 septembrie, s-a împlinit exact un an de când Rusia a început campania de bombardamente în Siria în sprijinul regimului preşedintelui Bashar al-Assad.

Citește și: Președintele care l-a numit 'fiu de curvă' pe Obama șochează din nou: Se compară cu HITLER

OSDO a afirmat vineri că atacurile aeriene ruseşti din Siria au ucis aproximativ 10.000 de persoane, dintre care aproape 4.000 de civili. Dintre aceştia, 900 sunt copii, a precizat OSDO.

Rusia susţine în continuare că scopul campaniei sale de bombardamente în Siria este de a eradica organizaţiile teroriste care au cucerit teritorii întinse din ţara sfâşiată de război în ultimii ani. Cu toate acestea, Rusia a fost acuzată că vizează grupuri rebele relativ moderate care pun în pericol regimul lui Assad, relatează agerpres.

Citeşte şi: Rudele victimelor accidentului MH17, APEL la Putin: 'Fii bărbat și recunoaște'

'Puteţi specula cât de mult doriţi, însă obiectivul este de a lupta împotriva terorismului internaţional', a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Atacurile aeriene ruseşti au ucis aproape 3.000 de membri ai grupării teroriste Stat Islamic şi alţi aproape 3.000 de membri ai altor grupuri militante, a precizat OSDO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.