Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicolae Gheorghe, fost primar în Boişoara, trimis în judecată: A încheiat contracte pentru a obţine fonduri

ciocanel judecator

Procurorii DNA Piteşti l-au trimis în judecată pe Nicolae Gheorghe, la data faptei primar al comunei Boişoara, judeţul Vâlcea, după ce a încheiat, cu nerespectarea dispoziţiilor legale, două contracte de închiriere a pajiştilor comunale în scopul obţinerii pe nedrept a sprijinului financiar nerambursabil. El este acuzat de instigare la folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în forma tentativei şi în formă continuată.

În dosar, au fost deferiţi justiţiei Daniel Rezerva şi Laurenţiu Liviu Achim. Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri Agerpres, inculpaţii Rezerva şi Achim au depus, în 2014, cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente false, inexacte şi incomplete în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafeţele de 85,02 hectare respectiv 62,09 hectare, reprezentând pajişti comunale aflate pe raza localităţii Boişoara pe care nu le deţineau în realitate. "Iniţiativa obţinerii fondurilor europene în modalitatea arătată mai sus a aparţinut inculpatului Gheorghe, care a iniţiat şi realizat demersurile legale în cadrul Consiliului local şi a încheiat, cu nerespectarea dispoziţiilor legale, două contracte de închiriere a pajiştilor comunale atât cu inculpatul Rezerva cât şi cu inculpatul Achim. Cele două documente au fost depuse ulterior la APIA, în scopul obţinerii pe nedrept a sprijinului financiar nerambursabil", susţin procurorii.

DNA a precizat că, urmare a verificării administrative a dosarelor depuse de către cei doi, APIA Vâlcea a constatat nerespectarea criteriilor de eligibilitate, aspect care a avut ca urmare respingerea cererilor de plată. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vâlcea. Sursa citată menţionează că Nicolae Gheorghe a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie la data de 5 aprilie 2017, pentru infracţiuni similare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.