Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi acuzaţii dure la adresa SRI: Ministerul de Interne şi CNAS ar fi şi ele implicate în scandal

sri

Serviciul Român de Informaţii e din nou în jurul unui scandal. Se aduc noi acuzaţii extrem de îngrijorătoare la adresa SRI, dar şi alte instituţii importante sunt implicate, Ministerul de Interne sau Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Citeşte şi: Elena Udrea, noi dezvăluiri incendiare: 'Mulţi vor crede că am înnebunit'

Dar care sunt acuzaţiile ma exacte? Mai multe instituții publice, printre care MAI, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Casa Națională de Asigurări de Sănătate, ar fi furnizat informații celor de la SRI în baza Sistemului Informatic Integrat (SII). Mai multe ONG-uri au lansat aceste acuzaţii. Se spune că SRI a dezvoltat un sistem IT prin care are acces la baze de date cu caracter personal ale instituțiilor publice din România, existând pericolul încălcării drepturilor privind viața privată, anunţă hotnews.ro.

Citeşte şi: Cum va fi vremea în aceste zile: Anunţul de ultimă oră al meteorologilor

Ministerul Afacerilor Interne a confirmat că instituțiile respective pun la dispoziția Centrului de management al SII ”replici ale bazelor de date gestionate și actualizate de administratorii acestora”. ”De asemenea, instituțiile participante au acces la bazele de date proprii, precum și punctual, în baza principiului nevoii de a cunoaște, la bazele de date ale celorlalte instituții, cu respectarea drepturilor de acces, în baza competențelor conferite de legislația în vigoare, cu acceptul proprietarului datelor, în condițiile politicii de securitate, inclusiv cu auditarea strictă a consultărilor”, a spus instituţia pentru sursa citată.

Citeşte şi: Premieră istorică în lumea medicinei: Prima operaţie de transfer de nerv a fost reuşită

La rândul ei, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a confirmat că furnizează baze de date SRI. ”Informațiile existente în bazele de date din cadrul proiectului sunt date neclasificate care asigură o utilizare eficientă a Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate și colaborarea dintre structurile de specialitate ale sistemului de asigurări sociale de sănătate cu atribuții în monitorizare, control și antifraudă cu organele judiciare, și cu alte instituții și autorități ale statului, cu atribuții în acest domeniu”, a anunţat instituţia.

Citeşte şi: Surprize uriaşe între românce, la US Open, în primul tur

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.