Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nu scăpăm de ceea ce ne temeam: MAI anunță că se pregătește de o criză în domeniul imigrației

VIOLENTE IMIGRANTI

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul de Ordin pentru aprobarea Planului integrat de acțiune pentru gestionarea unei situații de criză în domeniul imigrației.

Actul normativ supus dezbaterii publice a fost elaborat pe baza propunerilor reprezentanților tuturor ministerelor și instituțiilor publice reprezentate în cadrul Grupului de coordonare a implementării Strategiei naționale privind imigrația.

Citește și: CCR îi pune la punct pe procurori: Decizia Curții care provoacă un seism în justiție

Actualul demers urmărește stabilirea unui Plan integrat de acțiune care să cuprindă aspecte legate de suportul pe care fiecare minister sau instituție publică reprezentată în cadrul Grupului îl acordă în vederea gestionării unei situații de criză în domeniul imigrației.

Planul cuprinde cinci linii de acțiune, respectiv acțiuni cu caracter general, în domeniul financiar și logistic, în domeniul juridic, cu caracter operativ și acțiuni pe linie de resurse umane.

Citește și: Soție de milionar, pusă sub acuzare de DNA: Ce spun procurorii că ar fi făcut

Textul acestui document a fost postat, miercuri, 20 ianuarie a.c., pe pagina de Internet a instituției: www.mai.gov.ro, la secțiunea Transparență decizională, dar poate fi consultat și la Centrul de Relații cu Publicul al M.A.I., din Piața Revoluției nr. 1 A, sector 1, București.

Propunerile, sugestiile și opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt așteptate pe adresa de e-mail dj-international@mai.gov.ro, în termen de 20 de zile.

Citește și: A fost analist la Antena 3, soția sa e prezentatoare la România TV, iar acum e șef la FRF

În vederea gestionării situațiilor de criză în domeniul imigrației, a fost inițiat un proiect de hotărâre a Guvernului, devenit Hotărârea Guvernului nr. 748/2015, care să completeze Hotărârea Guvernului nr. 572/2008 prin care s-a constituit Grupul de coordonare a implementării Strategiei naționale privind imigrația, ca organism consultativ, fără personalitate juridică, care funcționează pe lângă Ministerul Afacerilor Interne și a fost instituit Mecanismul de cooperare interinstituțională în domeniul imigrației. Modificările aduse de HG nr. 748/2015 vizează introducerea unor noi reprezentanți din cadrul unor instituții și ministere care să fie convocați în situația unei crize generate de un aflux de imigranți ilegali sau persoane care au nevoie de protecție internațională pe teritoriul României sau la frontieră, precum și elaborarea unui Plan integrat de acțiune pentru gestionarea unei crize în domeniul imigrației.

Citeste si: PSD e lovit de un SCANDAL SEXUAL: Un lider al partidului, filmat cu două tinere / VIDEO 18+

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.