Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O ambulanţă a intervenit de urgenţă la Kremlin. Presă: Lui Putin i s-a făcut rău

putin

Poliţia a blocat accesul în Piaţa Roşie marţi seara, iar toate persoanele aflate în piaţă, inclusiv angajaţii patinoarului şi ai unui târg, precum şi numeroşi turişti au fost escortaţi în afara zonei, relatează agenţia ucraineană Unian, citată de Agerpres

Motivul ar fi fost 'desfăşurarea unei operaţiuni speciale', după cum a declarat un poliţist cotidianului economic rus Vedomosti. Un alt angajat al poliţiei moscovite a explicat aceste restricţii prin 'motive tehnice', fără să ofere alte detalii, potrivit aceluiaşi ziar. 

Toate punctele de acces în piaţă au fost blocate cu garduri metalice, lângă care au fost postate patrule ale poliţiei, pietonii fiind îndrumaţi să caute căi ocolitoare. 

Cel puţin o maşină a salvării, potrivit presei ruse, a fost văzută lângă Kremlin, între clădirea GUM (Glavnîi Universalinîi Magazin/Magazinul Universal Central) şi catedrala Vasili Blajennîi (Fericitul Vasile).

Vezi şi: Un nou scandal SUA-Rusia: Putin, acuzat de corupţie/ Replică de la Kremlin

Cunoscutul analist politic rus Gleb Pavlovski, odinioară un apropiat al Kremlinului, a confirmat blocarea Pieţei Roşii marţi seara şi prezenţa unei maşini a salvării. 

'Un şofer de taxi m-a informat că Piaţa Roşie este închisă şi că o maşină a salvării a venit la 'Mausoleu' (Kremlin). Una albastră, lungă cât un tramvai', a scris el pe contul său de Facebook, dar s-a abţinut de la orice fel de speculaţii despre persoana pentru care a fost chemată salvarea. 

Incidentul, care nu a fost comentat de autorităţile ruse, a avut un larg ecou în schimb pe reţelele sociale, unde majoritatea utilizatorilor au legat blocarea Pieţei Roşii de starea de sănătate a preşedintelui rus Vladimir Putin. 

Şeful statului rus urmează să prezideze miercuri o reuniune la Kremlin dedicată planului de acţiune a guvernului în situaţia economică actuală din Rusia, în condiţiile în care economia rusă s-a contractat anul trecut cu 3,7%, cea mai mare contracţie de după 2009, pe fondul scăderii preţului la petrol şi al sancţiunilor impuse din cauza conflictului din Ucraina. 

Unii bloggeri au avansat ipoteza că preşedintele rus ar fi suferit un atac de cord, după ce BBC a difuzat luni seara un film documentar despre 'Averea secretă a lui Putin', în care locatarul de la Kremlin este acuzat explicit de corupţie şi de faptul că ar fi posesorul unei averi estimate la circa 40 miliarde de dolari. 

Putin a dispărut în martie 2015 pentru mai mult de zece zile, dând naştere la o serie de speculaţii în ceea ce priveşte starea sa de sănătate. 

Marţi seara târziu Piaţa Roşie a fost redeschisă publicului larg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.