Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O țară asiatică AMENINȚĂ că se va retrage din ONU

en.wikipedia.org
ONU

Preşedintele statului Filipine, Rodrigo Duterte, a ameninţat că îşi va retrage ţara din ONU, după ce această organizaţie, pe care el a calificat-o drept 'inutilă', a criticat metodele dure folosite de guvernul de la Manila pentru combaterea criminalităţii şi a traficului cu droguri şi care au condus la moartea a circa o mie de persoane, relatează agenţiile AFP şi EFE, arată agerpres.ro

Rodrigo Duterte a câştigat detaşat alegerile prezidenţiale din luna mai, în campania electorală el promiţând că în şase luni va elimina criminalitatea şi traficul cu stupefiante, două fenomene extinse în Filipine.

PREMIERĂ în România: Fuziune în familie. MUTAREA lui Nicușor Dan


Odată ce a ajuns preşedinte el a dat poliţiştilor dreptul să folosească armamentul pentru a ucide suspecţi, astfel că aproximativ o mie de traficanţi de droguri şi alţi infractori au fost ucişi în ultimele luni de forţele de ordine şi de civili. 

Prin urmare, raportorul ONU pentru drepturile omului, Agnes Callamard, l-a acuzat joi pe preşedintele Rodrigo Duterte că 'incită la violenţă şi crimă'.

Cum a scăpat președintele Iohannis de un nou dosar

VIDEO Atentat terorist în Turcia. Bilanțul victimelor a CRESCUT / UPDATE


În replică, după ce a formulat o afirmaţie injurioasă la adresa organizaţiei mondiale, preşedintele filipinez a ameninţat duminică la o conferinţă de presă că ar putea decide părăsirea acestei organizaţii 'inutile'. Mai mult decât atât, el a vorbit despre posibilitatea de a crea o structură concurentă, la care să invite numeroase state, inclusiv China şi ţări africane. 

În luna iunie, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, l-a criticat pe Duterte pentru o altă promisiune din campania electorală, cea privind uciderea a 100.000 de criminali. 

Şi atunci liderul de la Manila a răspuns cu o înjurătură la adresa ONU, el estimând totodată că această organizaţie ar trebui 'să tacă', întrucât ea nu este capabilă să rezolve probleme precum conflictele din Orientul Mijlociu sau foametea din Africa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.