Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Oficialii new-york-ezi cer fonduri federale pentru securitatea lui Donald Trump

donald trump suparat

Doi membri ai consiliului oraşului New York îi cer lui Donald Trump să ramburseze, prin fonduri federale, costul protecţiei pe care municipalitatea i-a acordat-o lui, dar şi familiei sale, la reşedinţa din Trump Tower, cost estimat la un milion de dolari pe zi, informează Reuters, care citează o petiţie online lansată vineri. Iniţiativa le aparţine preşedintelui Consiliului oraşului New York, Melissa Mark Viverito, şi consilierului Dan Garodnick. În textul petiţiei se arată că sumele cheltuite pentru securitatea preşedintelui ales şi a familiei sale trebuie acoperite din fonduri federale, nu din bugetul oraşului. "Vă solicităm să alocaţi resursele federale necesare pentru a-i rambursa New York-ului banii cheltuiţi pentru a vă proteja pe dumneavoastră şi pe familia dumneavoastră atât înainte de învestirea dumneavoastră ca preşedinte al SUA, cât şi după", se arată în petiţia adresată lui Donald Trump.

"Asigurarea protecţiei lui Donald Trump e o mare bătaie de cap, iar contribuabilii new york-ezi nu trebuie să-i plătească preţul. Nu vrem să compromitem securitatea preşedintelui ales, dar autorităţile federale trebuie să intervină şi să achite nota", a spus şi Garodnick, într-o declaraţie de presă. Un reprezentant al consiliului a declarat, pentru Reuters, că deocamdată nu a venit niciun răspuns din partea echipei preşedintelui ales.

De la victoria surprinzătoare a lui Trump în faţa democratei Hillary Clinton la prezidenţialele din 8 noiembrie, poliţia din New York a luat măsuri suplimentare pentru a asigura securitatea în zona celebrului Trump Tower, reşedinţă a miliardarului republican şi sediu al echipei sale de tranziţie. Oficialii new-york-ezi estimează la un milion de dolari pe zi costul pentru asigurarea securităţii familiei Trump. Până la finalul mandatului de patru ani, costul ar fi de un miliard de dolari, potrivit aceleiaşi surse, conform Agerpres.

Donald Trump a spus că el şi soţia sa vor rămâne la New York şi după învestirea din 20 ianuarie, pentru ca fiul lor, Barron, în vârstă de 10 ani, să termine şcoala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.