Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operațiunea FAMILIA în Parlament. Mișcare transpartinică fără perdea

Inquam Photos / Octav Ganea
Camera Deputatilor

Abia s-au așezat lucrurile cât de cât în Parlament și se arată în toată splendoarea ei o adevărată nebunie. Locurile de parlamentar lăsate moștenire de la tată la fiu, de la soț la soție, de la frate la soră și de la fiu la părinte.

Vezi și: Nicuşor Dan a demisionat

Vezi și: CTP, reacție SURPRINZĂTOARE la propunerea Sevil Shhaideh-premier

Astfel, o vom vedea votând legi pentru români pe fiica fostului președinte al Consiliului Județean Prahova Mircea Cosma, Andreea, care va fi deputat PSD. Cum familia Cosma nu a vrut să fie văduvită de un parlamentar, aceasta i-a luat locul fratelui său, Vlad Cosma, care a stat timp de 4 ani pe scaunul de deputat.

Și în rândul minorităților naționale se poartă cu succes nepotismul. Victoria Longher îl va înlocui timp de 4 ani pe soțul său, Ghervazen, care a reprezentat polonezii timp de 12 ani în Parlament. Italienii din România au decis să-l înlocuiască pe fostul deputat Mircea Grosaru, decedat chiar în timpul mandatului, cu fiul acestuia Andi Gabriel Grosaru.

Aflat la al 4 lea mandat de deputat și găsit incompatibil de inspectorii de la integritate, fostul deputat al rutenilor din România, Gheorghe Firczak, Iulius Firczak l-a trimis pe scaunul de la Camera Deputaților pe fiul său Iulius.

Un alt caz de mandat lăsat moștenire este cel al fostului deputat PSD de Mureș, Vasile Gliga. Din cauza problemelor cu Agenția Națională de Integritate (ANI) acesta și-a lăsat moștenire fotoliul de parlamentar fiului său, actualul deputat PSD de Mureș, Ion Florin Gliga.

Trebuie menționată și Operațiunea Mama. Fost deputat, Cătălin Cherecheș, actual primar suspendat de Baia Mare și-a trimis mama, Viorica Cherecheș, în Camera Deputaților pe listele PNL în cadrul unei înțelegeri mai ample pe care liberalii au încălcat-o.

În toate legislaturile din Parlamentul României s-a manifestat fenomenul ocupării funcțiilor de către rude sau prieteni apropiați. Nu puține au fost cazurile în care, în Casa Poporului am găsit soț și soție, vezi cazul lui Miron Mitrea și Manuela Mitrea, socru și ginere, precum Ilie Sârbu și Victor Ponta, tată și fiu, Victor și Adrian Mocanu sau naș și fin, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Chițoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.