Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parchetul General a preluat ancheta alpiniștilor morți în Retezat. Anunțul lui Augustin Lazăr

Inquam Photos / Octav Ganea
augustin lazar

Parchetul General a preluat ancheta alpiniștilor morți în munții Retezat. Anunțul a fost făcut marți de procurorul general al României, Augustin Lazăr.

„L-am preluat astăzi. Este un caz complex și avem procurori specializați. Este un caz complex, care presupune cunoștințe de specialitate. Avem procurori specializați la Secția de urmărire penală”, a declarat Augustin Lazăr, la ieșirea de la CSM.

„În cursul zilei de astăzi, 25 aprilie 2017, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, s-a înregistrat dosarul penal având ca având ca obiect moartea a doi copii în urma avalanșei din Munții Retezat. Cauza a fost preluată de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hațeg, având în vedere complexitatea actelor de urmărire penală.

Cercetările în cauză se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.”, se arată într-un comunicat remis ȘTIRIPESURSE.RO.

Salariile aleșilor locali cresc cu 30%. Ministrul Muncii le mai dă o veste BUNĂ

Dor Geta Popescu (14 ani) și Erik Gulacsi (13 ani) și-au pierdut viața, iar alte cinci persoane au fost rănite, în urma avalanșei produse sâmbătă în Masivul Retezat, în zona Șaua Bucurii-Poiana Pelegii. Victimele făceau parte dintr-un grup de șapte persoane care se aflau pe un traseu de vară din Retezat, potrivit Salvamont Hunedoara.

Alpinista Dor Geta Popescu era cunoscută pentru performanțele sale în domeniul ascensiunilor pe munte. Ea s-a născut la 4 iunie 2003 și era legitimată la Clubul Sportiv Montan Altitudine, potrivit blogului său personal, http://dorgetapopescu.blogspot.ro/.

Reprezentantă a Federației Române de Alpinism și Escaladă și membră a Altitude Expeditions Team, Dor Geta Popescu avea, încă de la vârsta de 10 ani, cel mai bun palmares mondial în alpinismul de altitudine sub 18 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.