Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plângerea preotului homosexual al Hușilor a ajuns la București: La mâna cui este Corneliu Bârlădeanul

episcopul husilor

Plângerea penală pentru defăimare în presă şi răspândire de material pornografic, depusă de episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanul, a fost trimisă spre soluţionare Parchetului din Sectorul I Bucureşti.

Plângerea prin care episcopul contestă autenticitatea materialului video a fost depusă iniţial la DIICOT Vaslui şi trimisă ulterior la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huşi, respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Citește și: Andrei Pleșu, reacție fulminantă după eliberarea lui Dan Voiculescu: 'A jucat un rol zeci de ani'

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Sorin Armeanu, plângerea a fost trimisă la parchetul din raza în care îşi are adresa ziarul care a publicat un material video în care episcopul ar apărea în ipostaze intime alături de un minor, elev al Seminarului Teologic Huşi.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a convocat Comisia pentru statut şi regulamente a BOR în zilele de 27 şi 28 iulie şi şedinţa de lucru a Sinodului Permanent în zilele de 17 şi 18 august, în urma solicitării mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, Teofan, pentru cercetarea "presupuselor abateri de natură morală" de care este acuzat episcopul Huşilor, Corneliu.

"Urmare solicitării Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, de convocare a Sinodului Permanent 'în vederea cercetării presupuselor abateri de natură morală de care este acuzat Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor' şi urmare referatului Cancelariei Sfântului Sinod nr. 7600 din 17 iulie 2017 privind necesitatea unor precizări statutare şi regulamentare referitoare la cercetarea şi judecarea unui ierarh, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Preşedintele Sfântului Sinod, a convocat Comisia pentru statut şi regulamente a Bisericii Ortodoxe Române în zilele de 27 şi 28 iulie 2017 şi şedinţa de lucru a Sinodului Permanent în zilele de 17 şi 18 august 2017", a anunţat Biroul de presă al Patriarhiei Române, printr-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

Citește și: Un judecător aruncă BOMBA: Condamnarea lui Dragnea, lovită de NULITATE

Cazul Episcopului Corneliu Bârlădeanul a intrat în atenţia publică în luna iunie, atunci când acesta a depus la DNA plângere împotriva a trei preoţi care l-ar fi şantajat cu darea în vileag a unor imagini compromiţătoare. Ulterior, filmul respectiv a apărut în spaţiul public. Sebastian Cristi Jitaru, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui, şi Răzvan Mihail Bumbu, preot paroh la Parohia Văleni, au fost reţinuţi pe data de 15 iunie, fiind acuzaţi că ar fi cerut bani sau funcţii pentru a nu face publice o serie de imagini video în care episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanul, ar apărea în ipostaze compromiţătoare. Ei au fost ulterior plasaţi în arest la domiciliu.

De la izbucnirea scandalului, episcopul Corneliu Bârlădeanul nu a dat nicio declaraţie presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.