Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Decizia de relocare a refugiaţilor trebuie modificată

PNL

Este greu de dialogat cu Turcia, însă este singura cale, declară vicepreşedintele grupului popularilor din PE, Marian-Jean Marinescu (PNL). El spune pe de altă parte că decizia de relocare a refugiaţilor trebuie modificată.

În opinia eurodeputatului Marian-Jean Marinescu, "decizia de relocare trebuie modificată, pentru că aşa cum este în acest moment, ea nu poate fi aplicată (...). Se cere acordul refugiatului pentru ţara în care trebuie să se ducă şi acordul acesta se ia foarte greu şi apoi se cere şi păstrarea în ţara de relocare a refugiaţilor, un lucru care este foarte greu de realizat".

Luni are loc la Bruxelles un summit UE-Turcia pe tema imigranţilor.

Chestionat pe acest subiect, Marian-Jean Marinescu a declarat, la RFI, că "este greu de dialogat cu Turcia, însă este singura cale. Dosarul drepturile omului putem să-l legăm de capitolele care au fost promise că se vor deschide în cadrul negocierilor de aderare cu Turcia. Sunt convins că vor exista discuţii şi în ceea ce priveşte ajutorul financiar, însă nu cred că există o altă cale. Bineînţeles şi securizarea frontierelor externe este una dintre măsuri, însă nu cred că va putea să rezolve integral criza refugiaţilor. Trebuie neapărat dialogat cu Turcia şi ajuns la o soluţie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.