Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Politically correct', conceptul care va distruge Uniunea Europeană

politically correct

`Politically correct`, termenul pe care îl auzim invocat peste tot și cu orice ocazie în ultimii ani. DAR acest termen definește oare ceea ce este într-adevăr CORECT?

Nu mai vorbim de persoane, ci de indivizi. Nu mai vorbim de mamă sau tată, ci de părinte1 și părinte2. Nu mai vorbim de soț și soție, ci de parteneri. Exemplele pot continua la nesfârșit.

Acest lucru și-au dorit oare părinții fondatori ai unei Europe Unite? Istoria spune altceva. În 1951 prin Tratatul de la Paris a luat ființă Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului (CECO). Ulterior, CECO a devenit fundația pentru Comunitatea Economică Europeană (redenumită ulterior Comunitatea Europeană și în final Uniunea Europeană prin Tratatul de la Maastricht). Prin excelență, aceste entități s-au născut din necesitatea dezvoltării comerțului european și crearea unei piețe unice. Ulterior, a apărut și spațiul european fără granițe.

Cum s-a ajuns de la colaborarea economică la imixtiunea instituțiilor europene în viața privată a cetățenilor țărilor care o compun?

În acest moment niște birocrați, nealeși de nimeni, deci reprezentativitate ZERO, scriu tot felul de texte cu putere de lege care ne reglementează viața de zi cu zi în cel mai mic amănunt. Este adevărat că ne bucurăm cu toții de avantajele liberei circulații, de reglementările din domeniile educației, sănătății, mediului, protecției alimentare etc etc, dar se simte o imensă frustrare atunci când ceea ce ține de viața privată, de tradiții, de spiritul fiecăreia dintre națiunile componente ale Uniunii sunt uniformizate prin texte seci.

De exemplu, funcționarii europeni sunt mai interesați să apere agresorul și nu victima. Un pedofil are dreptul să reclame condițiile precare din închisoare și primește chiar despăgubiri, în timp ce victima rămâne traumatizată pe viață, uneori continuă să trăiască în condiții mizere și, cel mai grav, nimeni nu are nicio garanței că agresorul nu va lovi din nou... doar are drepturi!!!

Vreți un alt exemplu? Am aflat de curând că doi copii români nu pot fi încredințați ”neamurilor” din România, ci musai trebuie să fie crescuți de un cuplu de homosexuali. Care sunt drepturile superioare ale copilului? Al cui interes este protejat în acest caz?

Că tot vorbeam de al cui este interesul protejat....în Germania și alte țări din zonă carnea de porc a fost interzisă în meniurile copiilor din școlile publice pentru a nu-i supăra pe mai noii lor colegi de religie musulmani. Nu mai vorbim despre cum poți să obligi un catolic sau orice alt creștin să accepte anumite precepte doar pentru că așa a hotărât funcționarul X din biroul de la etajul cincișpe de la Bruxelles?

Chiar dacă avem interese comune, economice, politice, sociale, NU SUNTEM TOȚI LA FEL! Tocmai aceasta este esența umană, fiecare dintre noi este diferit. Și ca persoane, și ca națiune. Uniunea Europeană NU trebuie să însemne uniformizarea tuturor, nații, indivizi, sexe, religii sau valori de viață!

Până acum nu s-a înțeles acest lucru, iar scopul inițial al Uniunii a fost deturnat: în locul creșterii economice uniforme și implicit a creșterii uniforme a nivelului de trai, birocrații europeni s-au preocupat de uniformizarea persoanelor și transformarea lor în indivizi. Iar dacă această abordare nu se va schimba e clar că nici Uniunea nu va mai avea vreun viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.