Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta Vodă le dă amnistie pensionarilor care au încasat bani ilegal

Victor Ponta

Guvernul va aproba un act normativ pentru amnistia pensionarilor care trebuie să returneze statului o parte din banii încasaţi anterior, premierul Victor Ponta cerând ministrului Muncii să elaboreze un astfel de act pentru a nu se mai ajunge în situaţia în care aceştia să se sinucidă.

În ultimele zile au fost relatate cazuri de pensionari care s-au sinucis de teamă că vor fi obligaţi să dea înapoi banii pe care îi primiseră ilegal timp de câţiva ani.

Citește și: Încă un pensionar s-a sinucis de frica DNA

Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta la începutul şedinţei de Guvern.

"Vreau până la următoarea şedinţă de guvern, până începe Parlamentul să lucreze, să veniţi cu un proiect de act normativ prin care să găsim o soluţie de amnistie pentru pensionarii care, din diverse motive, trebuie să dea acum nişte bani înapoi. Mi se pare cumplit faptul că se sinucid oameni pentru lucruri care s-au întâmplat în trecut, sunt chemaţi acum să îşi vândă casele, să...cred că aşa cum am putut să facem pentru funcţionari publici sau pentru alte categorii, cred că avem obligaţia să facem pentru pensionari şi faptul că au trebuit să se întâmple nişte nenorociri, oameni care au fost citaţi pe la diverse instituţii cred că e un lucru regretabil şi vreau să veniţi cu un proiect de lege", a spus Ponta ministrului Muncii, Rovana Plumb.

Anterior, cel puţin 3 pensionari s-au sinucis după ce au fost cercetaţi de DNA pentru încasarea unor sume de bani în mod ilegal prin oferirea de foloase autorităţilor în drept să elibereze documente în baza cărora au încasat sumele ilegale.

Unul dintre pensionari, o femeie, s-a sinucis după ce a aflat că este anchetată pentru că a dat șpagă un borcan cu miere și o șampanie ca să iasă la pensie.

Citește și: O noua sinucidere in urma audierilor la DNA pentru un borcan cu miere, MITA

Ponta a precizat că va susţine acest proiect de lege în Parlament şi că speră ca toţi parlamentarii să înţeleagă că este vorba de un "efort mic" şi de un ajutor pentru cineva care "probabil a greşit, dar nu a făcut-o ca să se îmbogăţească".

Presa a relatat că, în ultima lună, cinci bătrâni s-au sinucis, speriaţi că vor ajunge după gratii, din cauza anchetei Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul pensiilor falsificate. În acelaşi timp, mai mulţi medici, acuzaţi că au eliberat ilegal decizii de pensionare, au fost trimişi în judecată pentru luare de mită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.