Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Premiul anti-corupţie 2016' pentru cel mai controversat dosar din lume: Cine sunt câștigătorii

games-workshop.com
primarii coruptie

Procurorii brazilieni însărcinaţi cu ancheta privind scandalul Petrobras au fost recompensaţi cu Premiul anti-corupţie 2016 oferit de Transparency International, a anunţat organizaţia nonguvernamentală într-un comunicat transmis sâmbătă, potrivit AFP, scrie agerpres.ro

"Transparency International anunţă cu mândrie astăzi că echipa însărcinată cu ancheta 'Java Lato' în Brazilia a fost desemnată câştigătoare a Premiului anti-corupţie 2016", a precizat comunicatul ONG-ului.

Ministerul Sănătății, reacție în scandalul uriaș din sistemul de transplant


Ancheta 'Lava Lato' ('Spălare expres') îşi trage numele din faptul că totul a pornit de la descoperirea unui sistem de spălare de bani într-o banală benzinărie, sistem care s-a dovedit a fi vârful icebergului într-o reţea gigant de corupţie care a dus la grupul petrolier public Petrobras, fiind implicaţi în special gigantul BTP Odebrecht şi numeroşi reprezentanţi ai peisajului politic brazilian, de la diferite partide. 

"Dacă nu am fi lucrat împreună, nu am fi ajuns atât de departe", a spus Deltan Dallagnol, coordonatorul procurorilor însărcinaţi cu ancheta 'Lava Jato', la primirea premiului, în Panama, în cadrul celei de-a 17-a Conferinţe anti-corupţie organizată de Transparency International.

Fost candidat la președinție plecat din țară de frica autorităților vrea să revină în România


Dallagnol a dedicat premiul "tuturor brazilienilor care se simt lipsiţi de putere în faţa corupţiei". 

Conform Transparency International, scandalul Petrobras este "unul dintre cele mai mari scandaluri de corupţie din lume", care a condus la "sentinţe extrem de dure împotriva unor membri foarte puternici ai elitelor economică şi politică din Brazilia". 

Scandalul Petrobras a dus, prin altele, la căderea lui Eduardo Cunha, de acum fost preşedinte al Camerei Deputaţilor din Brazilia, dar şi a lui Marcelo Odebrecht, fost preşedinte director general al gigantului BTP cu acelaşi nume, şi este vizat chiar fostul preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva. 

În cadrul anchetei, care are ramificaţii uriaşe, 118 persoane au fost deja condamnate, la un număr total de 1.256 de ani de închisoare, conform comunicatului Transparency International în care s-a anunţat premiul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.