Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele german Steinmeier şi Angela Merkel discută opțiunile de ieșire din criză

Frank Walter Steinmeier

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier şi cancelarul Angela Merkel se vor întâlni în cursul zilei de luni pentru a examina opţiunile de ieşire din criza declanşată de eşecul negocierilor de formare a unei noi coaliţii de guvernare, transmite DPA, conform agerpres.ro. 

Frank-Walter Steinmeier, care şi-a anulat vizita programată luni şi marţi în landul Renania de Nord-Westfalia, şi Angela Merkel vor trebui să decidă dacă există şanse pentru o nouă formulă de coaliţie sau dacă Germania se va îndrepta spre noi alegeri. 

Ora exactă a întâlnirii nu a fost comunicată şi nu este clar nici dacă întrevederea va fi urmată de declaraţii publice. 

Negocierile au eşuat duminică seara prin retragerea Partidului Liber-Democrat (FDP), care a afirmat că nu poate forma un guvern viabil împreună cu celelalte formaţiuni implicate în discuţii - Verzii, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, a cancelarului Merkel) şi aliatul acesteia, Uniunea Creştin-Socială (CSU). 

În urma rezultatului dezamăgitor înregistrat în alegerile din septembrie, Angela Merkel a fost nevoită să încerce constituirea unei coaliţii tripartite inedite la nivel naţional, aşa-numita 'coaliţia Jamaica', după culorile negru-galben-verde ale formaţiunilor. 

O serie de subiecte i-au despărţit pe conservatori de FDP şi de Verzi, printre care folosirea cărbunelui ca sursă de energie, viitorul zonei euro, impozitele şi numărul de refugiaţi acceptaţi în Germania.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.