Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Iohannis a vizitat Liberty Bell şi complexul Independence Hall din Philadelphia

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au vizitat, joi, Liberty Bell şi complexul Independence Hall din Philadelphia. 

După ce au vizitat Liberty Bell, şeful statului şi soţia au putut vedea la Independence Hall un exemplar al Declaraţiei privind obiectivele comune ale Uniunii Central Europene, care a fost semnată în 1918 şi de România. 

Independence Hall este un loc cu o simbolistică proeminentă în istoria americană, dar şi în ceea ce priveşte afirmarea statalităţii ţărilor din Europa Centrală, între care şi România. În octombrie 1918, în faţa acestei clădiri, reprezentanţii acestor ţări au citit o declaraţie, inspirată din principiile preşedintelui american Woodrow Wilson, în care se pleda pentru independenţa faţă de Imperiul Austro-Ungar. Tot în 1918, pe scările Independence Hall, Thomas Masaryk a proclamat Declaraţia privind obiectivele comune ale Uniunii Central Europene, în care pleda pentru independenţa naţiunilor central-europene, inclusiv cea română. Declaraţia fusese semnată de reprezentanţii naţiunilor incluse în Uniunea Central Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.