Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele unui stat aliat SUA se răsteşte la Obama: Te voi înjura când te voi vedea, fiu de curvă

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, l-a avertizat pe omologul său american, nimeni altul decât Barack Obama, să nu-i pună prea multe întrebări referitoare la respectarea drepturilor omului din ţara sa, atunci când se vor întâlni la Forumul din Laos.

Citeşte şi: CNN a aflat ce ATENTATE erau planificate după teroarea din Franța

"Trebuie să mă respecţi. Nu doar să arunci cu întrebări şi declaraţii-n stânga şi dreapta. Fiu de curvă, te voi înjura când te voi vedea la forum" a spus Duterte într-o conferinţă de presă, citat de AFP.

"Nu dau doi bani pe cineva care-mi verifică comportamentul sau atitudinea. Sunt preşedintele unui stat suveran şi am încetat de foarte mulţi să mai fim o colonie. Nu am decât un singur stăpân, iar acela este poporul filipinez. Nu sunt marioneta americanilor, aşa cum cred unii. Alţii sunt care se comportă ca nişte câini pe lângă americani, dau din coadă în faţa lor. Nu eu!", a continuat furibund liderul de la Manilla.

Rodrigo Duterte a precizat că ţara sa nu a primit nici măcar o scuză pentru abuzurile petrecute în ultimii zeci de ani, de când a început "colonizarea americană" în Filipine.

Citeşte şi: Justiție ca-n România: Unde a ajuns pușcăriașul Bercea Mondial

Cei doi lideri se vor întâlni marţi, în capitala statului Laos, Vientiane, odată cu debut forumului regional.

Conflictul de la distanţă dintre Duterte şi Obama a început odată cu declanşarea unei operaţiuni de amploare a filipinezilor, operaţiune ce vizeaze eradicarea traficului de droguri şi anihilarea tuturor traficanţilor.

Citeşte şi: După Elena Băsescu, o altă celebritate divorțează: E după gratii și își pune averea deoparte

Peste 2400 de traficanţi au fost executaţi din iunie şi până acum, de când Duterte a preluat mandatul de preşedinte al ţării.

Chiar dacă a fost criticat dur pe plan internaţional pentru această manieră crudă de pedepsire a celor vinovaţi, preşedintele filipinez spune că "prigoana" va continua:

"O să moară şi mai mulţi oameni, mulţi vor fi executaţi până când ultimul producător de droguri va fi mort, până când ultimul traficant, cât de mărunt ar fi el, va dispărea din ţara noastră".

Citeşte şi: Anunţul făcut de Putin în urmă cu puţin timp poate aduce PACEA într-o zonă strategică

Cu ceva vreme în urmă, în aceeaşi controversă, Duterte i-a catalogat la fel de vulgar pe Papa Francisc şi pe ambasadorul american la Manilla.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.