Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Principesa Margareta și principele Radu, în vizită în Regatul Hașemit al Iordaniei

crucearosie.ro
Principesa Margareta Crucea Rosie

Principesa Margareta, Custodele Coroanei, și principele Radu au efectuat, în perioada 8-11 octombrie, o vizită în Regatul Hașemit al Iordaniei, cea mai amplă vizită externă a Familiei regale din anul 2017.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I, transmis miercuri Agerpres, duminică, 8 octombrie, în cursul după-amiezii, cei doi principi au sosit la Amman. În prima zi a vizitei, luni, 9 octombrie, principesa Margareta, președinta Crucii Roșii Române, a vizitat Semiluna Roșie a Iordaniei, unde s-a întâlnit cu președintele organizației, dr. Mohammed Al-Hadid, și cu membrii Comitetului Director, cu acest prilej fiind distinsă cu Medalia de Aur a Semilunii Roșii Iordaniene.

Vizita a continuat la Centrul Național de Oncologie "Regele Hussein", una dintre cele mai avansate tehnologii în tratarea și cercetarea cancerului din întreaga regiune a Orientului Apropiat, unde a fost primită de principesa Ghida Talal, președintele Centrului. De asemenea, în aceeași zi, principesa și principele s-au întâlnit la Comitetul Olimpic iordanian cu principele Feisal Al-Hussein, președintele acestui for.

În cursul zilei de marți, 10 octombrie, principele Radu a vizitat Comitetul Național Paralimpic al Iordaniei și a fost întâmpinat de principele Mered al Iordaniei, președintele Comitetului Național Paralimpic din țara sa. În aceeași dimineață, principesa Margareta și principele Radu au fost oaspeții Consiliul Iordanian de Asistență Medicală, aflat sub președinția principesei Muna Al-Hussein. La întâlnire a luat parte delegația rectorilor din România, condusă de profesorul universitar Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor din România.

Principesa și principele au vizitat apoi împreună cu întreaga delegație universitară, cu membrii Comitetului Sportiv și Olimpic Român și cu reprezentanții Societății Naționale de Cruce Roșie din România cimitirul regal din Amman, unde s-au recules la mormântul regelui Hussein al Iordaniei, precum și la mormântul fondatorului statului iordanian, regele Abdullah I. La Societatea Regală de Științe, principele Radu s-a întâlnit cu conducerea societății și cu rectorul și prorectorii Universității Tehnologice "Principesa Sumaya" și apoi a avut o întrevedere cu ministrul Învățământului Superior și Cercetării Științifice, prof. Adel Tweisi.

Principele Radu și delegația românească au mai vizitat Universitatea Iordaniei, cea mai mare instituție de învățământ superior din Regatul Hașemit, care a fost fondată în anul 1962 de către regele Hussein și are astăzi 45 000 de studenți. În cursul după-amiezii, principesa Margareta s-a întâlnit la Amman cu regele Abdullah al II-lea. Întâlnirea a avut un caracter privat. Miercuri, 11 octombrie, a treia zi a vizitei în Regatul Hașemit al Iordaniei, principesa și principele au continuat vizita în orașul Amman și în alte importante centre ale țării.

Principele Radu a mers la Universitatea iordaniană pentru Științe și Tehnologie din orașul Irbid, unde s-a întâlnit cu prof. dr. Omar Jarrah, rectorul universității. De asemenea, a vizitat Spitalul Universitar 'Regele Abdullah', aflat sub coordonarea Universității, înființat în anul 2011, apoi Institutul Nanotehnologic al aceleiași unități de învățământ. Vizita sa a continuat la Universitatea Hașemită din orașul Zarqa, unde a avut discuții cu prof. Kamal Bani-Hani, președintele Universității, precum și cu vicepreședinții instituției de învățământ.

Membrii Familiei regale a României vizitează pentru a șaptea oară Iordania, după vizitele din anii 1996, 2004, 2010, 2012, 2013 și 2014. Regele Mihai și regina Ana au fost oaspeții Familiei regale a Iordaniei în anul 1995. În ultimele două decenii, România a fost vizitată de regele Abdullah al II-lea (2005), de principesa Muna, mama suveranului hașemit (2006, 2011, 2013, 2015, 2016 și 2017), precum și de principele El Hassan bin Talal, principesa Sarvath, principele Ali și principesa Rym.

Custodele Coroanei și principele Radu au fost însoțiți în vizita din Iordania de un grup de rectori ai universităților din România, condus de profesorul universitar Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliul Național al Rectorilor, de secretarul de stat din Ministerul Educației, Gigel Paraschiv, de președintele Comitetului Sportiv și Olimpic Român, Mihai Covaliu, precum și de directorul executiv al Crucii Roșii Române, Ioan Silviu Lefter. Vizita din Iordania este a șaptea peste hotare a Familiei regale din acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.