Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Problema condițiilor din închisori revine: Iohannis, luat la întrebări la Bruxelles

Inquam Photos / Octav Ganea
Klaus Iohannis proteste

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, în marja reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, o întrevedere bilaterală cu prim-ministrul Regatului Danemarcei, Lars Lokke Rasmussen, la solicitarea acestuia. Oficialul danez i-a atras atenția președintelui Iohannis că patru cetățeni români au fost condamnați la închisoare în Danemarca, însă justiția din țara sa nu permite extrădarea din cauza condițiilor din penitenciarele românești, care ar încălca drepturile omului.

Vezi și: Klaus Iohannis: Voi rezolva foarte repede problema Guvernului

Vezi și: Klaus Iohannis trasează prima DIRECTIVĂ viitorului Guvern

Vineri, într-o conferință de presă, a afirmat că va cere viitorului guvern să găsească soluții, însă problema este veche și nu poate fi rezolvată peste noapte.

„Într-adevăr, în cursul discuţiei, premierul danez mi-a ridicat această problemă. Am luat-o în serios şi m-am oferit că, atunci când vom avea un nou Guvern şi un nou ministru al Justiţiei, să atrag atenţia că este o problema unde trebuie să se găsească o soluţie. Soluţiile practice pot fi găsite numai între ministere şi s-a înţeles. E un număr mic de cazuri, este rezolvabil şi asta a fost concluzia noastră comună, că vor avea loc întâlniri bilatarale şi se vor caută şi găsi soluţii. Asta (încălcarea drepturilor omului - n.r.) nu e nicio noutate. Am avut tot anul discuţii pe condiţiile din penitenciare şi guvernanţii s-au angajat să rezolve. Dar să nu-şi imagineze nimeni că o problemă care a fost ignorată 20 de ani se rezolvă într-o zi. Dar noi suntem destul de determinaţi să o rezolvăm”, a declarat Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.