Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Punct ochit, punct lovit. Numărul doi din Al-Qaida a fost UCIS în Siria

Numărul doi al reţelei teroriste Al-Qaida, cunoscut sub numele de Abu al-Khayr al-Masri, a fost ucis într-un atac cu dronă în nordul Siriei, a anunţat luni Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează agerpres.

"Şeicul este adjunctul lui Ayman al-Zawhiri", liderul Al-Qaida, a declarat pentru DPA directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

+ 18!ATENŢIE, imagini ŞOCANTE! Islamiştii filipinezi AU DECAPITAT un ostatic german - FOTO/VIDEO

Atacul, care s-a desfăşurat în apropiere de o bază militară de la Al-Mastumah, în regiunea rurală din provincia Idlib, ar fi fost comis de o dronă americană, conform OSDO.

Militanţii radicali ai Hai'at Tahrir al-Sham (Organismul de Eliberare a Levantului) au postat un comunicat în care au precizat că al-Masri a fost ucis 'într-un raid al coaliţiei cruciate'.

Hai'at Tahrir al-Sham este o alianţă nou formată condusă de Frontul Fateh al-Sham, o grupare afiliată Al-Qaida cunoscută anterior sub denumirea de Frontul al-Nusra.

În ultimele două luni, coaliţia condusă de SUA a desfăşurat atacuri cu dronă şi raiduri aeriene împotriva unor lideri sau ţinte având legături cu Al-Qaida în provincia Idlib.

La începutul acestei luni, un membru de top al Al-Qaida, Abu Hani al-Masri, a fost ucis într-o serie de atacuri aeriene de precizie în Siria, conform Departamentului Apărării din SUA.

Conform comunicatului Pentagonului, atacurile aeriene executate în apropiere de Idlib la 3-4 februarie au ucis în total 11 membri importanţi ai Al-Qaida.

Al-Masri avea legături cu lideri ai Al-Qaida, printre care Ayman al-Zawahiri şi defunctul Osama bin Landen, se mai arăta în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.