Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răspunsul lui Klaus Iohannis la întrebarea de ce PNL nu are propunere de premier: 'Nici alții n-au'

iohannis ciolos

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că nu vede o problemă în faptul că niciunul dintre partide nu are stabilit un candidat pentru postul de premier, arătând că acestea trebuie să-şi păstreze toate opţiunile deschise.

"Nu mi se pare nicio problemă, cum nici PSD nu are, cum nici alţii nu au. (...) Aceste alegeri sunt parlamentare, nu guvernamentale. Nu se alege Guvernul, se alege Parlamentul. Ulterior, pe baza rezultatului, Parlamentul dă votul de învestitură pentru Guvern, care se creează dintr-un amestec de propuneri partide, preşedinte şi în final se validează. (...) Ca partid istoric trebuie să ţii deschise all options - toate opţiunile - şi după alegeri, când ştii de ce instrumente dispui, să alegi cea bună cale. Acelaşi lucru este recomandabil şi partidelor neistorice. Această abordare este, în general, sănătoasă, să ştii pe ce te bazezi şi să te duci în negocieri cu aşteptări realiste", a spus Iohannis, întrebat ce părere are în legătură cu faptul că PNL nu are propriul candidat pentru postul de premier.

Cu privire la declaraţia preşedintelui PNL, Alina Gorghiu, referitoare la o demisie a sa în cazul în care majoritatea nu se formează în jurul liberalilor, şeful statului a răspuns: "Eu nu am această pretenţie, dar afirmaţia este corectă".

Citește și: Ce profeții ale lui Nostradamus s-au împlinit în 2016: Ce URMEAZĂ

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.