Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Răsturnare de situație în cazul activistei din Turcia, Oral Nalan. Procurorii NU mai insistă să o trimită după gratii

justitie drept

Activista pentru drepturile omului Nalan Oral, reţinută de autorităţile române în urmă cu două săptămâni, deşi avea statut de refugiat în Belgia, va fi pusă în libertate.  Procurorii şi-au retras contestaţia la decizia magistraţilor Curţii de Apel Timişoara care hotărâseră revocarea măsurii arestării provizorii în vederea extrădării. Solicitarea de extrădare se va judeca luni, 31 iulie, informează Digi24.

Un fost ministru tehnocrat a dezvăluit TOTUL despre Cioloș: Unde e fostul ministru și ce planuri are

Oral Nalan, în vârstă de 38 de ani, a fost reţinută pe 8 iulie, când venea din Ungaria şi se îndrepta spre Bulgaria, împreună cu fiica sa în vârstă de 10 ani şi cu un grup de prieteni. Vameşii români au constatat că pe numele femeii există un mandat Interpol de arestare, emis la cererea Turciei, care a condamnat-o la 30 de ani de închisoare pentru terorism. Potrivit presei din Belgia, unde au avut loc manifestaţii de susţinere pentru Oral Nalan, activista, care studiază la o facultate de informatică din Bruxelles şi ar urma să primească cetăţenie belgiană anul viitor, este acuzată de apartenenţă la PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan).

Curtea de Apel Timişoara a decis, joi, punerea în libertate a activistei turce Oral Nalan, care are statut de refugiat în Belgia şi care a fost arestată preventiv în urmă două săptămâni, după ce a fost reţinută la Vama Nădlac pentru că se afla pe o listă a Interpol. Procurorii au făcut apel după această decizie.

Numai că, în şedinţa de marţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii și-au retras contestația, iar instanţa supremă a rămas în pronunţare în acest caz, urmând să dispună eliberarea din arest a activistei pentru drepturile omului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.