Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RĂZBUNARE - Baron PNL, ars la buzunare, după ce a SFIDAT PSD-ul

bani

PSD a racolat pe bandă rulantă, în baza ordonanței traseismului. Singurul județ în care PSD a fost sfidat de PNL a fost la Hunedoara, în patria baronului Mircea Moloț. Răzbunarea PSD a venit imediat: Moloț și județul Hunedoara au fost tăiați de la finanțările guvernamentale.

Astfel, după ce, în 1 octombrie 2014, județul Hunedoara figura pe lista cu bani guvernamentali pentru drumuri cu suma alocată de 23.550.000 de lei, după numai o săptămână, probabil ca pedeapsă pentru eșecul PSD în ce privește ordonanța traseiștilor în zonă, județul nostru a ajuns în coada listei, tăindu-i-se aproximativ 14 milioane de lei.

„În data de 1 octombrie 2014, pe ordinea de zi a guvernului era și o anexă 6, care prevedea și sumele de bani alocate pentru drumurile județene și comunale. O sumă totală la nivel de țară de 542 milioane de lei. Județul Hunedoara ar fi trebuit să primească 23,5 milioane de lei. Normal, pentru că Hunedoara este județul cu cea mai mare rețea de drumuri județene și comunale din România. Ca atare și suma era necesară, pentru a putea să le întreținem. Dar anexa a fost scoasă imediat și s-a regăsit pe ordinea de zi a guvernului din 7 octombrie. Suma totală s-a diminuat la 450 de milioane și a apărut o precizare în care spuneau că această sumă se distribuie după următorul algoritm: 65 la sută se dă la toată lumea, uniform, iar 35 la sută se dă în funcție de întinderea rețelei de drumuri, de posibilitățile bugetului, dar era și o chestie acolo, că se lasă la mâna specialiștilor să aprecieze ce sumă. Acestea sunt lucruri care m-au deranjat, pentru că erau un subterfugiu. În momentul în care am văzut anexa cu sumele alocate, am observat că județul Hunedoara, de pe primul loc, a ajuns pe locul patru din coadă cu 9,97 milioane lei. O sumă importantă, dar al patrulea din coadă, deși noi suntem județul cu cele mai extinse rețele de drumuri. E clar o chestie politică. Consiliul Județean Hunedoara este condus de un președinte al opoziției, respectiv PNL, dar e păcat că se ține cont de culoarea politică. Dacă mai înainte declarai că vrei să dezvolți armonios întreaga țară, acum totul e calcul politic. Iar acolo unde au trecut primari la PSD și au majorități, au primit mai mult”, a declarat Mircea Moloț, conform presei locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.