Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Donald Trump după ce mai mulți politicieni din SUA au fost ÎMPUȘCAȚI

reuters
trump

Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a declarat miercuri 'profund întristat' în urma atacului armat din apropiere de Washington, soldat cu mai mulţi răniţi, printre care şi un membru republican al Camerei Reprezentanţilor, transmite AFP.

'Suntem profund întristaţi de tragedie. Gândurile şi rugăciunile noastre merg către membrii Congresului, echipele lor, poliţia Capitoliului, echipele de prim-ajutor şi toţi cei care au fost afectaţi', menţionează Trump într-un comunicat, scrie agerpres.ro.

Citește și: IMAGINI ȘOCANTE Unui vierme care a stat pe Stația Spațială Internațională i-au crescut două capete

Un membru republican al Camerei Reprezentanţilor, Steve Scalise, şi consilieri ai săi au fost împuşcaţi pe un teren de baseball în statul Virginia. Potrivit poliţiei din oraşul Alexandria, situat aproape de Washington, atacatorul a fost arestat, iar victimele au fost transportate la spital.

Potrivit postului Fox News, Steve Scalise a fost rănit la şold, dar viaţa sa nu este în pericol.

Citește și: Dan Capatos a făcut DEZVĂLUIRI ȘOCANTE despre Denisa Manelista: Niciun spital nu o primește, e fără scăpare

Conform lui Mo Brooks, un alt membru al Camerei Reprezentanţilor prezent pe terenul de baseball şi care i-a acordat primul ajutor lui Steve Scalise, atacatorul a tras zeci de gloanţe cu o armă semi-automată în jurul orei locale 06:30 (10:30 GMT).

Echipa de baseball republicană, alcătuită din aleşi şi colaboratori ai acestora, se antrena atunci când s-a deschis focul asupra celor de pe teren. Potrivit lui Brooks, ofiţerii responsabili cu securitatea congresmanilor au ripostat cu pistoalele, dar cel puţin doi poliţişti au fost răniţi în schimbul de focuri.

Citește și: INCREDIBIL Ce conține mierea din România și de unde e adusă

Senatorul Rand Paul, aflat şi el pe teren, a spus că l-a văzut pe Steve Scalise târându-se pe jos în încercarea de a se pune la adăpost în timp ce atacatorul continua să tragă.

Securitatea congresmanilor este asigurată de poliţia Capitoliului. Responsabilii de rang înalt, cum este Steve Scalise, sunt însoţiţi permanent de gărzi de corp.

Citește și: Minte de guvernanți: N-au internet, iar unii nu au nici energie electrică, dar statul îi OBLIGĂ să aibă POS-uri la magazine

La rândul său, senatorul Jeff Flake a declarat presei la faţa locului că l-a văzut bine pe atacator, îmbrăcat într-un tricou albastru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.