Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Șerban Nicolae, după ce Liviu Dragnea a dezaprobat votul din Comisie

serban nicolae

După ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut că nu este de acord cu grațierea corupților și a promis că va avea o discuție cu membrii Comisiei Juridice a Senatului, Șerban Nicolae vine cu noi precizări.

„Eu am spus un punct de vedere bazat pe câteva principii. Am spus că, din punctul meu de vedere, ca grațierea să aibă efect ar trebui să gândim câteva principii. De exemplu, sunt împotriva grațierii persoanelor care comit acte de violență. (...) Grațierea nu este în programul de guvernare. E o chestiune care ține de Parlament, de oportunitatea unei politici penale a statului român. Nu face parte din acțiunile guvernului, chiar dacă Guvernul a inițiat acest proiect de lege. (...) Mai mulți politicieni și-au nuanțat poziția.”, a declarat Șerban Nicolae, la Parlament.

Mai mult, Nicolae a spus ca Guvernul nu a venit cu nicio soluție pentru a rezolva problemele semnalate de CEDO privind supraaglomerarea penitenciarelor și că întelege ca Executivul vrea să plateasca amenda.

Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la DNA: Primarul Cătălin Flutur și alte 4 persoane, trimise în judecată


„E o chestiune de politica penala, unii au o opinie, altii au altă opinie. Guvernul poate are deja banii pregătiți pentru amenda de la CEDO. Guvernul încă n-a dat o altă soluție alternativa.", a continuat Șerban Nicolae.

Cât despre protestele din Piața Victoriei, Șerban Nicolae a spus că oamenii sunt neinformați.

„Dacă ar fi vorba de un dialog, le-aș spune să nu cadă pradă manipulării. Am văzut aseară că sunt eliberează corupții, că sunt amnistiate fapte, că rămân cu banii cei care au furat. Este foarte greu să combați niște absurdități. Și atunci îmi dau seama că este vorba despre oameni neinformați sau au plăcerea să fie manipulați. Acum, dacă se iau informaţiile filtrate sau apar informaţii trunchiate...cum am văzut. Spre exemplu am văzut că o bună parte a presei s-a ferit să spună că sunt amendamentele lui Traian Băsescu, ci a spus că sunt amendamentele lui Şerban Nicolae. De aia am şi spus, l-am rugat pe dl. Băsescu să îi elibereze de sacul din spate, să le spună că s-au schimbat ordinele, că nu mai trebuie să fie atât de crispaţi şi că pot spune şi adevărul”, a spus Șerban Nicolae.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.