Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Victor Ponta după publicarea raportului MCV. Un nou atac la adresa lui Liviu Dragnea

Inquam Photos / Octav Ganea
ponta

Fostul premier Victor Ponta a declarat, miercuri, la Galaţi, într-o conferinţă de presă a Partidului Pro România, referindu-se la raportul MCV, că este nevoie de modificări şi de reforme în justiţie, dar "nu cu Liviu Dragnea în fruntea Camerei Deputaţilor", scrie agerpres.ro

Deputatul a precizat că modificările şi reformele în justiţie trebuie să garanteze independenţa totală a judecătorilor, dar şi să oprească abuzurile. 

"Este nevoie de modificări şi de reforme pe zona justiţiei, pe două direcţii: în primul rând, să se garanteze independenţa totală a judecătorilor, şi în al doilea rând, să se oprească abuzuri şi dosare politice de genul celor făcute de procurorul Portocală şi alţii", a spus Ponta.

Atac la adresa lui Dragnea: 'Divizia de propagandă a PSD-ALDE a inventat fumigena statul paralel pentru a ascunde cât de paraleli sunt ei cu realitățile'


El a susţinut că, atâta timp cât la conducerea Camerei Deputaţilor se va afla Liviu Dragnea, nu se va putea purta în legislativul ţării un dialog pe tema justiţiei, impresia generală fiind aceea că liderul PSD vrea să modifice legile justiţiei pentru a scăpa de condamnările în dosarele pe care le are. 

"Dar am mai spus ceva: cât timp în fruntea Camerei Deputaţilor va fi Liviu Dragnea nu se poate purta o discuţie raţională, normală pe legile justiţiei, dintr-un motiv foarte simplu: toată lumea va spune că Dragnea vrea să modifice legile justiţiei ca să scape el de închisoare. Nu se poate purta o dezbatere reală. De aceea, am spus de la început că PSD, unul dintre vicepreşedinţii actuali, cine vor ei, cel mai bun om pe care-l au, dar care nu are probleme cu justiţia, să conducă Camera Deputaţilor ca să putem să dezbatem acele legi. Aşa, cu Dragnea acolo, n-o să putem să le dezbatem şi o să avem, nu doar din partea Comisiei Europene, o să avem din partea tuturor, această critică, până la urmă naturală: Cine? Dragnea cu trei dosare vrea să schimbe legile justiţiei, vrea să le schimbe pentru el...Pentru un om, sacrifică şi Camera Deputaţilor şi PSD şi guvernarea şi lucruri importante, schimbări importante care trebuie făcute în justiţie.(...) Cred că este preţul mult prea mare şi este păcat să îl plătim cu toţii", a afirmat Ponta. 

Victor Ponta s-a aflat miercuri la Galaţi, unde a participat, alături de Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu, la o întâlnire zonală a partidului Pro România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.