Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recep Erdogan continuă epurările în rândul armatei: S-a ordonat zeci de arestări noi

Recep Tayyip Erdogan

Procurorii turci au ordonat arestarea a 73 de piloţi ai forţelor aeriene, printre care 71 de locotenenţi, în cea mai recentă dintre operaţiunile de poliţie legate de ancheta privind tentativa de puci din luna iulie, transmite Reuters, preluând o ştire difuzată joi de agenţia Anadolu. Operaţiunea, care a vizat susţinătorii ai clericului Fethullah Gulen, acuzat de autorităţi de orchestrarea puciului, s-a concentrat asupra bazei aeriene din provincia centrală Konya şi s-a extins în 17 provincii, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: OFICIAL Demisie la nivel înalt din CSM: I s-a aprobat cererea lui Horaţius Dumbravă

Suspecţii reţinuţi sunt acuzaţi de 'rebeliune armată împotriva Republicii Turce' şi de apartenenţă la ceea ce Ankara numeşte Organizaţia teroristă Gulen, a transmis agenţia privată Dogan. Aceste reţineri ridică la peste 300 numărul piloţilor destituiţi sau arestaţi în cadrul anchetei. Săptămâna trecută, poliţia a reţinut 47 de militari într-o operaţiune similară la baza Konya. Douăzeci şi nouă dintre aceştia sunt în continuare în custodia poliţiei, indică agenţia Dogan. Alte relatări ale presei vorbesc despre arestarea a peste 200 de militari şi civili în operaţiuni desfăşurate joi în legătură cu tentativa de lovitură de stat din 15 iulie.

Citeşte şi: NATO anunță că are 4 batalioane GATA DE LUPTĂ: România participă la acțiune

După această dată, autorităţile turce au arestat 35.000 de persoane şi au demis ori suspendat alte peste 10.000 din serviciul civil, justiţie, poliţie sau armată. Miercuri, guvernul de la Ankara a anunţat că a înlocuit trei sferturi dintre şefii poliţiilor provinciale. Potrivit unor oficiali turci, Ministerul de Interne şi-a intensificat măsurile de epurare a poliţiei şi instituţiilor de stat după numirea, la sfârşitul lunii august, a unui nou ministru, Suleyman Soylu, considerat un apropiat al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, conform Agerpres.

Citeşte şi: Nebunie în dosarul Black Cube: 'Turnătorii de serviciu', Dinu Pescariu şi Claudiu Florică, audiaţi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.