Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Refugiatii, comparati cu niste caini turbati de un candidat la presedintia SUA

refugiati

Candidatul republican la Casa Albă Ben Carson i-a comparat joi pe refugiaţii care fug de violenţă din Siria cu nişte "câini turbaţi" şi a declarat că a-i lăsa să intre în Statele Unite i-ar pune în pericol pe americani, relatează Reuters şi canalul CNN.

"Dacă există un câine turbat ce aleargă prin cartier, probabil că nu o să aveţi o părere bună despre acest câine", a declarat Carson, bine plasat în unele sondaje, la un eveniment de campanie ţinut la Mobile, Alabama. El a făcut o paralelă între protecţia americanilor de teroriştii islamişti care s-ar putea strecura în ţară ca refugiaţi şi protejarea copiilor de câini turbaţi de către părinţi.

"Sincer, trebuie să avem mecanisme de screening care să ne permită să stabilim cine sunt câinii turbaţi", a adăugat fostul neurochirurg, criticând planul preşedintelui Barack Obama de a admite 10.000 de refugiaţi sirieni într-un an.

Candidaţii prezidenţiali republicani şi zeci de guvernatori republicani au criticat puternic planul asupra refugiaţilor în această săptămână, în urma atacurilor mortale ale Statului Islamic comise la Paris vinerea trecută, aminteşte Reuters.

Joi, Camera Reprezentanţilor SUA, sfidând o ameninţare cu veto din partea lui Obama, a aprobat cu o majoritate copleşitoare o legislaţie susţinută de republicani de intensificare a screeningului de securitate şi suspendare a programului de a admite 10.000 de refugiaţi sirieni.

Ibrahim Hooper, purtătorul de cuvânt al Consiliului privind relaţiile americano-islamice cu sediul la Washington, a denunţat comentariile lui Carson ca "fără scrupule", spunând că ele arată "dispreţul total" al lui Carson faţă de musulmanii americani, adaugă Reuters.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.