Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Regimul sirian şi Rusia au bombardat o 'zonă de dezescaladare' în Siria (OSDO)

moscow times
rusia, militar, siria

Regimul sirian şi aliatul său rus au bombardat marţi două provincii care fac parte dintr-o 'zonă de dezescaladare' în Siria, ca răspuns la o ofensivă jihadistă, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP. Tahrir al-Cham, o coaliţie jihadistă dominată de fosta ramură a al-Qaida, a lansat o ofensivă împotriva poziţiilor regimului în provincia Hama, unde a cucerit două sate, a precizat OSDO.

Această ofensivă a declanşat 'atacuri aeriene împotriva liniilor de aprovizionare ale atacatorilor, în sudul Idleb şi nordul Hama', a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. Aviaţia rusă a participat la aceste lovituri în care au fost răniţi zeci de civili, a precizat aceeaşi sursă. Acestea sunt 'cele mai violente lupte de la anunţarea zonelor de dezescaladare' în luna mai, a spus Abdel Rahmane, afirmând că luptele au provocat moartea a 12 jihadişti şi rănirea a 17 membri ai forţelor regimului sirian, conform Agerpres.

În Siria au fost create în luna mai patru zone de dezescaladare având drept scop încetarea luptelor în această ţară, devastată de cei şase ani de război civil. Una dintre aceste zone corespunde provinciei Idleb (nord-vest) şi sectoarelor Hama (centru), Latakia (vest) şi Alep (nord). Vineri, Rusia, Iranul şi Turcia au anunţat desfăşurarea de forţe comune de menţinere a ordinii în zona de dezescaladare din Idleb, în nordul Siriei, însă nu au precizat momentul intrării în vigoare a acordului. Aceste forţe vor avea drept misiune să 'prevină incidentele şi ciocnirile' între forţele guvernamentale şi combatanţii rebeli, ce deţin controlul asupra celei mai mari părţi din regiunea Idleb, care se învecinează cu Turcia şi cu provincia de coastă Latakia, fief al regiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.