Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre parlamentele României şi Moldovei

romania moldova

Subiecte tradiţionale şi strategice au fost discutate miercuri la cea de-a cincea reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova, au anunţat, în cadrul unui briefing de presă, copreşedinţii Comisiei, Florin Constantinescu şi George Mocanu, informează MOLDPRES. Copreşedintele Comisiei din partea Parlamentului Republicii Moldova, George Mocanu, a declarat că au fost discutate subiecte ce ţin, printre altele, de implementarea Acordului de Asociere cu UE, de securitatea energetică sau preluarea bunelor practici în domeniul reformării sistemului de justiţie.

"Am sesizat colegii din România cu privire la problema paşapoartelor româneşti deţinute de cetăţeni moldoveni şi al căror termen de valabilitate a expirat şi nu poate fi prelungit decât prin depunerea unui nou dosar de documente, cu privire la urgentarea semnării unui memorandum între cele două state referitor la utilizarea sistemelor antigrindină la hotar, extinderea reţelei de puncte comune de trecere a frontierei, precum şi extinderea formatului următoarelor şedinţe, prin participarea reprezentanţilor comisiilor parlamentare permanente de la Chişinău şi Bucureşti", a spus Mocanu. La rândul său, copreşedintele Comisiei din partea României, Florin Constantinescu, a menţionat că autorităţile de la Chişinău au reuşit să implementeze practic 68 la sută din agenda parcursului european, "iar acest lucru este îmbucurător, fapt pentru care vom susţine în continuare reformele iniţiate". "Există premize ca toate reformele iniţiate în domeniile de bază ale dezvoltării Republicii Moldova să fie duse până la sfârşit, fapt pentru care sunt plăcut impresionat. În cadrul şedinţei am mai discutat şi despre proiectele importante pentru cele două state şi anume cursul navigabil transfrontalier şi construcţia unei autostrăzi Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, care este importantă pentru infrastructura României. Vă felicit pentru lucrul pe care îl faceţi şi totul depinde de modul în care veţi reuşi să menţineţi situaţia. În drumul european, ar fi bine să învăţaţi din greşelile noastre", a mai declarat Constantinescu, potrivit MOLDPRES.

Reuniunea Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova va dura două zile, timp în care partea română va avea întrevederi cu preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, ministrul agriculturii şi industriei alimentare, Eduard Grama, ministrul transporturilor şi infrastructurii drumurilor, Iurie Chirinciuc. Ultima reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova avut loc în iunie 2014, la Bucureşti, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.