Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii anunță că SUA și-au VOPSIT avioanele în culorile Rusiei pentru a ataca Siria - FOTO

avioane

Un adevărat scandal între SUA și Rusia e pe cale să se producă, după ce un fotograful canadian a dezvăluit o serie de poze absolut incendiare. Christian Borys, care lucrează în Europa Centrală, a stârnit o adevărată furtună după ce a publicat fotografii cu avioane de luptă americane trimise să bombardeze Siria, dar vopsite în culorile folosite de armata rusă.

"SUA vopseşte avioanele lor, F/A 18, pentru a semăna cu tipul de culoare al jet-urilor ruseşti care bombardează în Siria. Antrenament standard, dar totuşi interesant", a fost postarea care a declanşat scandalul. Deşi fotograful a precizat că acestea ar putea fi astfel vopsite pentru a fi folosite în exerciții militare pentru a simula atacuri inamice, în mediul virtual au fost avansate fel de fel de teorii ale conspiraţiei.

Citește și: Liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, și-a demis ministrul adjunct de externe

Majoritatea teoriilor susţin că americanii se pregătesc să comită un atac aerian în Siria, pentru ca apoi să dea vina pe ruși. De asemenea, se merge şi pe teoria că avioanele vor fi folosite pentru ca a ataca și scufunda o navă americană, provocând astfel un conflict, anunță România TV.

Folosirea de echipament militar care să se asemene perfect cu cel al inamicilor este o tehnică comună a armatei americane, dar și a altor țări, pentru exerciți. Numai că, aceste teorii vin în contextul în care Statele Unite și Rusia au ajuns la un blocaj privind rezolvarea crizei din Siria.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.