Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei austriece:Criticile lui Trump privind Brexit,oportunitate pentru schimbari în UE

pixabay.com
brexit

Ministrul de externe austriac, Sebastian Kurz, a declarat luni la Bruxelles, înaintea reuniunii şefilor diplomaţiilor din statele membre ale Uniunii Europene, că actuala situaţie a UE - în contextul Brexitului - nu trebuie folosită pentru 'a pune la pământ' blocul comunitar, ci pentru a da o şansă schimbării, relatează agenţia EFE. 'Trebuie să folosim acest context ca stimul pentru a schimba lucrurile', a răspuns Kurz la sosirea la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE) după ce a fost întrebat despre ultimele declaraţii ale preşedintelui ales al SUA, Donald Trump.

Acesta din urmă a apreciat, într-un interviu acordat publicaţiilor Bild şi Times, că după Marea Britanie şi alte ţări vor părăsi UE din cauza crizei migraţiei, despre care viitorul preşedinte american crede că este unul dintre motivele pentru care britanicii au decis să iasă din UE, un alt motiv în opinia sa fiind dominaţia pe care Germania o exercită asupra blocului comunitar. Cât despre NATO, organizaţie calificată de Trump drept învechită, şeful diplomaţiei austriece a spus că aceasta rămâne 'o foarte puternică alianţă defensivă'.

Sebastian Kurz a recomandat totodată să nu se tragă concluzii prematur şi să se aştepte începerea activităţii viitoarei administraţii de la Washington, el amintind că există declaraţii ale lui Trump care au fost contrazise de poziţiile unora dintre viitorii responsabili americani. Aşadar, ar fi bine 'să nu se interpreteze mai mult decât trebuie' aceste declaraţii, iar noul preşedinte şi echipa sa să fie evaluaţi 'pentru faptele lor şi nu pentru mesajele din campania electorală ori pentru un tweet sau altul', a indicat Sebastian Kurz, conform Agerpres.

În ceea ce priveşte relaţiile dintre Washington şi Moscova, şeful diplomaţiei austriece a estimat că 'dacă noua poziţie a SUA contribuie la îmbunătăţirea relaţiei dintre Statele Unite şi Rusia, atunci nu este ceva ce ar trebui să privim cu îngrijorare, ci dimpotrivă, ar fi un lucru din care în Europa şi în special în Austria am putea beneficia direct'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.