Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei turce vizitează Arabia Saudită

the telegraph
Mevlut Cavusoglu

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a sosit vineri în Arabia Saudită unde urmează să fie primit de regele Salman, în continuarea eforturilor pentru a încerca să rezolve criza diplomatică din regiunea Golfului Persic, scrie AFP. Mevlut Cavusoglu a aterizat la Jeddah, pe malul Mării Roşii, a informat o sursă diplomatică turcă.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Egiptul şi alte ţări arabe au întrerupt la 5 iunie relaţiile lor diplomatice şi economice cu Qatarul, acuzând Doha că "sprijină organizaţii extremiste" care "caută să destabilizeze regiunea". Emiratul a respins ferm aceste acuzaţii.

Mevlut Cavusoglu, care s-a întâlnit joi cu omologul său kuweitian la Kuwait City, urma să se deplaseze în oraşul sfânt Mecca unde se află regele Salman pentru ultimele zile ale Ramadanului. Miercuri, şeful diplomaţiei turce a vizitat Doha unde a lansat un apel la dialog după ce s-a întâlnit cu emirul Qatarului şi ministrul de externe. "Cu toate că Arabia Saudită este parte implicată în această criză, suntem de părere că regele Salman face parte din rezolvarea acesteia", a declarat el la Kuwait City, conform Agerpres.

Criza de la Golful Persic a plasat Turcia într-o postură delicată pentru că Ankara consideră Qatarul ca principalul său aliat în regiune, dar, în acelaşi timp, doreşte menţinerea legăturilor sale cu Arabia Saudită. Totodată, Ankara are în vedere păstrarea relaţiilor durabile cu Iranul, marele rival al Arabiei Saudite. Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a apreciat marţi ca "inumane" şi "contrare islamului" sancţiunile impuse Qatarului de către vecinii săi de la Golful Persic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.