Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Statului major interarme al SUA: Este urgent ca autorităţile chineze să crească presiunile asupra Phenianului

wikipedia
Coreea de Nord

Şeful Statului Major interarme al SUA a declarat în cursul unei vizite la Beijing că este "urgent" ca autorităţile chineze să crească presiunile asupra Phenianului, a indicat miercuri un purtător de cuvânt al Pentagonului citat de AFP. Generalul Joe Dunford, care s-a întâlnit marţi cu omologul său chinez, generalul Fang Fenghui, a declarat că SUA sunt gata să treacă la opţiuni militare în cazul unui eşec al diplomaţiei, se arată într-un comunicat al Pentagonului.

Cei doi înalţi responsabili militari au semnat cu acest prilej un document prin care se angajează să amelioreze comunicarea între armatele lor. Generalul Dunford a subliniat că un asemenea mecanism este "deosebit de critic astăzi din cauza provocărilor nord-coreene". "Generalul Dunford a transmis un mesaj clar, subliniind că programele balistice şi nucleare nord-coreene ameninţă întreaga comunitate internaţională, inclusiv China, Rusia, SUA şi pe aliaţii lor", a explicat căpitanul Darryn James în comunicat. "În interesul stabilităţii regionale, el a amintit că SUA vor de urgenţă creşterea presiunii exercitate de China asupra regimului nord-coreean", a mai adăugat purtătorul de cuvânt, conform Agerpres.

Administraţia preşedintelui american Donald Trump a mai făcut apel la China să-şi crească presiunile asupra regimului de la Phenian pentru ca acesta să renunţe la eforturile sale balistice şi nucleare. Beijingul, care este principalul susţinător al Phenianului în plan economic, a anunţat săptămâna aceasta suspendarea completă a importurilor sale de fier, plumb, minereu de fier şi fructe de mare provenite din Coreea de Nord, ca urmare a aplicării noilor sancţiuni ale ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.