Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Semnal de ALARMĂ al poliţiei, după BREXIT: Au explodat infracţiunile motivate de ură

brexit

Numărul infracţiunilor motivate de ură, inclusiv câteva agresiuni, raportate online poliţiei britanice a crescut în Marea Britanie cu peste 500% în decurs de o săptămână după ce britanicii au votat ca ţara lor să iasă din Uniunea Europeană (UE), a anunţat joi un şef din cadrul poliţiei, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Numărul de infracţiuni motivate de ură care au fost raportate poliţiei prin intermediul portalului său online - una dintre modalităţile în care incidentele pot fi anunţate - a fost de 331 după acest vot, comparativ cu media săptămânală de 63, a declarat Sara Thornton, preşedintele Consiliului Naţional al Şefilor din Poliţie.

Vezi şi: BREXIT, efectul de domino: Președintele Cehiei cere REFERENDUM privind ieșirea din UE

Creşterea confirmă relatările privind abuzuri la adresa musulmanilor şi est-europenilor după referendum, în cadrul căruia îngrijorarea cu privire la imigraţie i-a determinat pe mulţi să voteze în favoarea Brexitului. 

'Am fost şocată şi dezgustată de unele cazuri de abuz rasial sau împotriva imigranţilor care au fost raportate săptămâna aceasta', a subliniat Thornton într-o declaraţie postată online. 'Migranţii au raportat atacuri verbale, comentarii negative din social media, inclusiv limbaj xenofob, pliante anti-imigraţie şi, în număr foarte limitat, atacuri fizice', a adăugat ea. 

Voci critice îi acuză pe unii din tabăra pro-Brexit că au alimentat xenofobia şi rasismul, ca parte a mesajului conform căruia ieşirea din UE i-ar permite Marii Britanii să stopeze imigraţia ilegală, pe care mulţi britanici o consideră cauza presiunii care este pusă pe locurile lor de muncă şi serviciile publice.

Vezi şi: CUTREMUR în politica europeană: Alegerile prezidențiale din Austria se REPETĂ

Potrivit lui Thornton, toate forţele de poliţie din Marea Britanie vor fi de acum obligate să prezinte săptămânal date cu astfel de infracţiuni, pentru a se putea crea o imagine clară cu privire la amploarea acestui fenomen. 

Miercuri, premierul David Cameron a promis că va reduce numărul infracţiunilor motivate de ură, după ce mai mulţi parlamentari şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la incidente de acest gen care au avut loc în regiunile lor. Problema a fost pusă, de asemenea, în timpul reuniunii dintre liderii UE de la Bruxelles. 

Guvernul de la Londra a promis fonduri suplimentare pentru a pune capăt infracţiunilor motivate de ură, pentru a îmbunătăţi modalităţile de raportare a agresiunilor şi a asigura securitatea pentru instituţiile potenţial vulnerabile. 

Cu o săptămână înainte de referendum, parlamentarul laburist Jo Cox, puternică susţinătoare a rămânerii în UE, a fost împuşcată mortal în districtul său electoral din nordul Marii Britanii.

Vezi şi: Dan Mihalache, PRIMA REACȚIE după BREXIT: Un experiment fără precedent / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.