Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatorii au decis cine retrage titlurile de doctor

doctorat diploma

Senatul a adoptat, marţi, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului care prevede că titlul de doctor poate fi retras de universităţile care le acordă și nu de Consiliul Naţional de Etică. Senatul este primă Cameră sesizată, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Senatorul ALDE Daniel Barbu a spus ca prevederile nu fac decât să radicalizeze politizarea problemei. 'Dacă OUG devine lege, universităţile vor deveni teatre politice de bătălie. Toată lumea denunţă pe toată lumea şi comisiile de etică ale universităţilor devin adevărate centre de comandă, ceea ce mi se pare inacceptabil', a susţinut acesta.

Şi senatorul PSD Gabriela Creţu a menţionat că s-ar putea ca universităţile să nu fie deloc tentate să retragă propriile titluri, adăugând că iniţiativa Guvernului trebuie 'pusă în paranteză'.

'Având în vedere rolul şi atribuţiile Consiliului Naţional de Etică, precum şi faptul că acordarea calităţii de conducător de doctorat, respectiv acordarea titlului de doctor, sunt materializate în acte administrative emise de instituţii de specialitate, sancţiunile cu privire la acestea nu pot fi aplicate de Consiliul Naţional de Etică prin retragerea acestor calităţi, întrucât încalcă principiul simetriei actelor administrative - cine emite şi retrage', a fost pozitia Guvernului.

Sursa: Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.