Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sezonul normal 2015-2016 sau 2016-2017 din Liga 1? Care a fost mai spectaculos?

facebook.com
hagi

S-a încheiat și al doilea sezon normal în Liga 1, după implementarea noului format cu 14 echipe, play-off și play-out. Să vedem ce ne spun statisticile, care sunt schimbările remarcabile și recordurile bătute în acest an!

Numărul victoriilor obținute de formațiile angrenate în luptă în această stagiune a crescut cu aproximativ 16%: s-au obținut 140 de victorii, față de cele 121 din trecut. În consecință, rezultatele de egalitate au fost mai rare cu 45%. Totalul golurilor marcate este sensibil egal, cum un mic plus pentru ediția curentă: 433 față de 424, ceea ce a rezultat într-o medie de goluri identică, și anume: 2.3 goluri/meci.

Interesant este că numărul jucătorilor folosiți de către cele 14 echipe s-a mărit cu 31%: 553 de jucători au fost prezenți pe teren în cele 182 de meciuri jucate, adică cu 131 mai mulți decât în ediția precedentă. O veste bună însă este dată de numărul cartonașelor galbene văzute de formațiile din Liga 1: S-au primit 874 de avertismente în acest sezon normal, față de cele 1.002 din ediția 2015-2016.

Liderul actual al primului eșalon al fotbalului românesc, FC Viitorul, a înregistrat același număr de puncte (51) ca Astra, echipa care terminase prima fază a sezonului trecut pe locul 1. Formația legendarului Gheorghe Hagi a depășit și recordul de victorii deținut de giurgiuveni, reușind să se impună de 16 ori – față de cele 14 reușite de campioana sezonului trecut.

content-image

Viitorul și-a păstrat și recordul de goluri marcate în sezonul normat, întrucât actuala performeră de top în acest sens, CFR Cluj, a punctat numai 42 de reușite în ediția curentă – cu 7 mai puțin decât reușiseră băieții lui Hagi în campania precedentă. De asemenea, Viitorul, alături de FCSB, sunt echipele care au încasat cele mai puține goluri , 22, însă nu suficient de puține pentru a depăși recordul deținut de ASA Târgu-Mureș, respectiv 21 de goluri.

Kosovarul Azdren Llullaku este deocamdată golgheterul Ligii 1, cu 16 reușite, chiar dacă în iarnă s-a transferat de la Gaz Metan Mediaș la Astana, în Kazahstan. Atacantul i-a depășit recordul lui Ioan Hora, care ajunsese la borna 13 la finele sezonului normal din stagiunea precedentă. Dacă ne gândim că urmăritorul său, Cristi Bud, are 5 goluri în spatele său, nu putem exclude posibilitatea ca albanezul naturalizat care a făcut furori în tricoul medieșenilor să fie încununat golgheter al Ligii 1 și la finele acestui campionat.

content-image

Deși băieții lui Pustai au ratat la mustață play-off-ul, Gaz Metan a făcut o figură frumoasă în acest sezon, reușind să facă spectacol chiar și în meciul care a dat cele mai multe goluri de până acum, în 2016-2017. Este vorba despre partida Pandurii – Gaz Metan Mediaș, încheiată cu scorul de 2-5 pentru oaspeți, în care Alexandru Munteanu a reușit un hattrick.

La capitolul cele mai puține goluri marcate, Concordia Chiajna a egalat contraperformanța Petrolului din stagiunea anterioară, acumulând un total de numai 17 reușite în cele 26 de meciuri jucate.

Dacă analizăm rezultatele live din ultimele etape ale acestei ediții ale Ligii 1, vom observa un aspect ciudat: un singur meci din ultima etapă a avut 3 goluri, iar toate celelalte au avut unul sau maximum două, însă nici o partidă nu s-a încheiat cu scor alb, iar în ceea ce privește penultima etapă, cea cu numărul 25, nu mai puțin de 5 din cele 7 dispute au avut cel puțin 3 goluri!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.